Uutisen päiväys

13.1.2008← Takaisin

Kanadalaiset hallitsivat pipen - Kemppainen taituroi neljänneksi

Kanadan Matthew Hayward hallitsi Les Contamines’n Half pipen kaaret parhaiten sunnuntai-iltana käydyssä kilpailussa. Antti-Jussi Kemppainen jäi niukasti palkintopallilta.

Les Contamines’n pipe keräsi mahtavan yleisön seuraamaan tähän mennessä kovatasoisinta FIS-maailmancupin kilpailua. Pienikokoinen mutta erinomaisessa kunnossa ollut half pipe tarjosi loistavat olosuhteet ennakkoasetelmiltaan jännittävälle kilpailulle, koska mukana oli uusia nimiä, jotka eivät aikaisemmin maailmancupissa ole näyttäytyneet.

Kilpailun voitti ennakkoasetelmissa korkealle veikattu Kanadan Matthew Hayward pistein 45.00. Toiseksi taiteili Ranskan Kevin Rolland (44.60 p.) ja kolmanneksi Kanadan Justin Dorey (43.70 p.).

AJ Kemppainen lähti finaaliin alkukilpailun kolmannelta sijalta. Treenilaskut sujuivat taitonsa tuntevalta Kemppaiselta hyvin, mutta finaalin pienet virheet pudottivat hänet palkintosijoilta. Kemppaisen loppupisteet olivat 41.20.

- Huono fiilis jäi, koska halusin voittaa. Ländäsin melkein kaikki hypyt takapainossa, jos olisin onnistunut kuten treeneissä, voittokin olisi ollut lähellä. Tämä oli toinen neljäs sija viikon sisällä, joten tottahan se harmittaa, torstaina Yhdysvaltoihin US Openiin matkustava Kemppainen pohti.

Finaalin toinen suomalainen Kalle Leinonen pisti kaikkensa peliin toiseen finaalilaskuun.

- Ensimmäiset kaksi hittiä olivat ihan mielettömiä, ilmaa oli reilusti. Seuraavaan tulin kovalla vauhdilla ja lähdin pyörittämään sitä kuin ”leidi”, siinä se sitten oli, laskuunsa todella pettynyt Leinonen kertoi.

Leinosen pisteet 38.60 riittivät tänään seitsemänteen sijaan. Kilpailussa Leinonen näki kuitenkin paljon positiivista.

- Tämä todella oli kovin MC mitä ikinä on laskettu Half pipessa. Monet laskijat haluavat promota lajia kohti olympialaisia ja tämmöisille kilpailuille todella on tilausta, pohti Leinonen.

Kutsukisat seuraavana ohjelmassa

Molemmat nuoret miehet laskevat seuraavaksi kutsukisoja. Leinonen matkaa Austrian Openiin Mayerhofeniin ja Kemppainen etuajassa harjoittelemaan Yhdysvaltoihin US Openia varten. Valmentaja Janne Hiltula luottaa pipe-laskijoiden osaamiseen sataprosenttisesti.

- Totta kai jännitti tänään, mutta jätkät näyttivät, että voivat voittaa. Kunhan vaan molemmat pääsevät laskemaan pipea, niin varmuutta tulee lisää, arvioi Hiltula.

Half pipen maailmancup jatkuu Japanin Inawashirossa 15.2.2008.

Tulokset
Half pipe, Les Contamines, 13.1.2008:
Miehet:
1) Matthew Hayward, CAN, 45.00 p.
2) Kevin Rolland, FRA, 44.60 p.
3) Justin Dorey, CAN, 43.70 p.
4) Antti-Jussi Kemppainen, FIN, 41.20 p.

7) Kalle Leinonen, FIN, 38.60 p.

Naiset:
1) Sarah Burke, CAN, 40.80 p.
2) Jennifer Hudak, USA, 39.60 p.
3) Mirjam Jäger, SUI, 34.40 p.

Tulokset kokonaisuudessaan päivitetään sivulle http://www.fis-ski.com/uk/604/1228.html?cal_suchsector=FS&event_id=23801