17.12.2006← Takaisin

Kalle Palander laski voittoon Alta Badian suurpujottelussa

Alta Badian legendaarinen suurpujottelu oli suomalaisjuhlaa. Palander voitti kilpailun ylivoimaisesti ennen USA:n Bode Milleriä. Kolmanneksi sijoittui Ranskan Didier Defago.

Palander johti kilpailua ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Lopputuloksissa eroa toiseksi sijoittuneeseen Milleriin tuli yli puoli sekuntia. Voitto oli Palanderille Alta Badiassa toinen. Palander nousi samalla suurpujottelun maailmancupin johtoon. Erityisen hienon Palanderin voitosta tekee se, että polvileikkauksesta on kulunut vasta hieman yli puoli vuotta.
- Kuntoutuminen on ollut kaikkia ennakko-odotuksia nopeampaa. En itsekään olisi uskonut, että voittaisin kauden ensimmäisen suurpujottelun maailmancupin vielä tämän vuoden puolella, kertoi Palander.

Muut suomalaiset eivät selviytyneet toiselle kierrokselle. Sami Uotila oli 38. ja Marcus Sandellin sijoitus oli 41. Sandell oli väliaikojen perusteella laskemassa kirkkaasti toiselle kierrokselle, mutta radan loppuosassa sattunut virhe pudotti Sandellin sijoituksen 30 parhaan ulkopuolelle.
- Juttelin meidän fysion Petri Lehikoisen kanssa ja ilman loppuosan virheitä ajan olisi pitänyt riittää 20 parhaan joukkoon. Nopeus on hyvä. Nyt pitää saada vielä varmuutta laskuihin niin maailmancupin pisteitäkin alkaa tulla. Huomenna lasketaan pujottelu ja toiselle kierrokselle pitäisi päästä, lopetti Sandell.

Huomenna maanantaina Alta Badiassa kilpaillaan pujottelussa. Suomalaisista kilpailussa on mukana Palanderin ja Sandellin lisäksi Levillä 17. laskenut Jukka Leino.