Uutisen päiväys

4.12.2005← Takaisin

Kalle Palander amerikkalaisrintaman murtajana

Suurpujottelun maailmancupissa Beaver Creekissa, USA:ssa, Kalle Palander näytti, että hän on jälleen kovassa iskussa. Suomalainen nousi kolmanneksi vieden näin isänniltä mahdollisuuden kolmoisvoittoon. Ykkönen oli Bode Miller ja kakkonen Daron Rahvles, isäntien triumfin täydensi Erik Schlopy neljäntenä.

Jo ensimmäinen lasku osoitti, että Kalle Palanderin suksi kulkee. Beaver Creekin lumisateessa hän teki tasapainoisen suorituksen ja oli kierroksen jälkeen jaetulla kärkisijalla yhdessä isäntien suosikin Bode Millerin kanssa. Kolmanneksi laski Millerin joukkutoveri Daron Rahvles 0,28 kärkiparin takana. Seuraavan sijan jakoivat Söldenin avuskisan voittaja, Itävallan ihmemies Hermann Maier yhdessä isäntien Erik Schlopyn kanssa. Heidän eronsa kärkeen oli 0,73 sekuntia.

Vaikka Plander ei yleensä ole parhaimmillaan loivilla rinteillä, hän on aina viihtynyt Beaver Creeikissa. Toiselle kierrokselle hän lähti haastamaan edellä erinomaisesti laskenutta Rahvlesia ja tietysti myös perässään tulevaa Milleriä. Aivan aggressiivisinta Kallea lasku ei ollut ja virheitäkin tuli. Aika riitti kuitenkin lyömään Erik Schlopyn yhdellä sadasosalla vaikkei riittänytkään Rahvlesille, jolle suomalainen hävisi toisella laskullaan yli sekunnin. Bode Miller sen sijaan piti pintansa tutulla "harakkatyylillään" – tyylipisteitä ei alppihiihdossa jaeta, aika ratkaisee. Millerin ero kakkoseen oli 0,49 sekuntia.
Norjan Aksel Lund Svindal oli kilpailun viides ja numerolla 50 ensimmäiseen laskuunsa startannut Kanadan Francois Bourque täydensi pohjoisamerikkalaisten panosta kuudennella sijalla mainioin toisen laskunsa ansiosta.

Suomen muut edustajat kisassa olivat Jukka Leino lähtönumerolla 53 ja Jukka Rajala numerolla 68. Molemmat ajoivat ulos ensimmäisellä laskullaan.

Beaver Creekin suurpujottelun jälkeen Bode Miller johtaa lajicupia 180 pisteellä. Palander on viidentenä kerättyään 82 pistettä.

Tulokset: www.fis-ski.com

Lisätietoja kisasta: http://www.vvf.org/athletic/visa.php