Uutisen päiväys

6.1.2007← Takaisin

Kalle Palader neljäs Adelbodenissa

Kalle Palander laski neljännessä maailmancupin suurpujottelussa mukavasti neljänneksi. Voiton kilpailussa vei Itävallan Benjamin Raich. Kilpailun toiseksi tullut Italian Massimiliano Blardone hävisi voittajalle 0,85 sekuntia. Kolmanneksi nopein Sveitsin rinteillä oli Norjan Aksel Lund Svindal. Palander jäi palkintopallisijoituksesta 0,16 sekuntia.

Tämän kauden neljäs maailmancupin suurpujottelu oli Itävallan Benjamin Raichin heiniä. Itävaltalainen johti kilpailua jo ensimmäisen laskun jälkeen. Eroa kilpailun kakkoseen Italian Massimiliano Blardoneen oli 0,18 sekuntia. Italian urheilija saavutti myös lopputuloksissa toisen sijan. Lopulta Blardone hävisi Raichille 0,85 sekuntia. Kilpailun kolmas oli norjalainen Aksel Lund Svindal. Mies oli ensimmäisen laskun jälkeen neljäntenä, mutta kiristi toisella suorituksella ohi Suomen Kalle Palanderin.
- Kallen suoritukset olivat sellaisia perusvetoja. Pieni virhe siinä tuli toisen laskun lopussa. Taisi mennä vähän sukset ristiin siinä loppukummulla. Ihan ok, mutta vähän tietysti harmittaa, kun Svindal meni tuossa toisessa laskussa ohi. Olisi ollut sijoitukset toisinpäin niin olisi punainen liivi vaihtanut omistajaa, Suomen joukkueen valmentaja Tommi Viirret sanoi kilpailun jälkeen.

- Kallelle perusvedot ovat kaikkein parhaimpia. Hän on itsekin sanonut, että liikaa kun yrittää niin yleensä lähtee lapasesta, Viirret jatkaa.

 Adelbodenin rinnettä pidetään kenties vaikeimpana suurpujottelurinteenä. Lauantaisessa kilpailussa koettiin hieman normaalista poikkeava rinne.
- On makuasia onko tämä vaikein rinne, mutta kahden vaikeimman joukossa ainakin. Tänään pinta oli ehkä pikkuisen pehmeämpi, kuin normaalisti. Yleensä tuo rinne on ihan kivikova. Merkkaus oli aika normaali, eihän tuohon kapeaan ränniin saa kovinkaan erilaisia edes tehtyä. Ensimmäinen kierros oli hivenen hitaampi merkkaukseltaan, valmentaja kertoi.

Jukka Rajala jäi jälleen kerran niukasti ulos toiselta kierrokselta. Rajalan sijoitus oli 32:n ja mies jäi toisesta laskusta ainoastaan 0,11 sekunnin päähän. Nuori Marcus Sandell sijoittui Adelbodenissa 38:nneksi. Hän hävisi Benjamin Raichille laskussaan 3,85 sekuntia.
- Molemmilta kavereilta ihan hyvä suoritus. Harmittaa vietävästi Jukan puolesta. Mies sanoi itsekin, että pikkusen ottaa jo pannuun, kun näin lähelle aina pääsee. Nuori poika Sandell oli ihan positiivinen, Tommi Viirret sanoi.

 

Tulokset http://www.fis-ski.com/

SportSignal 

Tuomo Keskiväli