Uutisen päiväys

23.2.2007← Takaisin

Kaikki suomalaiset lauantain mäkikilpailuun

    Suomen Harri Olli nousi vahvasti esiin MM-kisojen suurmäen karsintakilpailussa perjantaina.

    Hän oli koko karsinnan kolmas ja hävisi kakkossijan vain 0.5 pisteellä. Karsinnan paras Puolan Adam Malysz. Kilpailuun selviytyivät myös muut suomalaiset Janne Ahonen, Janne Happonen, Matti Hautamäki ja Arttu Lappi.

    Suomen joukkue päivän karsintaan valittiin vasta kilpailun alla pidettyjen harjoituskierrosten jälkeen. Suomen paikalla olevasta miehistöstä Tami Kiurun kohtalo oli jäädä reserviin.

    Nuori Harri Olli tuskaili aamulla, mitä hänen pitäisi tehdä, jotta pääsisi joukkueeseen. ”Hyppää pitkälle,” oli neuvo ja mies teki työtä käskettyä. Tuloksena oli karsijoiden kakkossija 134,5 metriä kantaneella hypyllä. MM-kisaan pääsee maailmancupin 15 parasta ilman karsintaa. Siihen ryhmään kuuluvista omaa luokkaansa oli jälleen Puolan Adam Malysz 139,5 metriä kantaneella hypyllä – hurja luku mäestä, jonka HS-piste on 134 metrissä.

    Olosuhteet olivat tuttuun tapaan kiemuraiset ja koko kisan ulkopuolelle olisi jäänyt tukku tämän talven menestyjiä, elleivät he olisi maailmancupissa ennakkoon valikoituneet kisaan suoraan pääseviksi.

    Lue lisää Suomen joukkueen Sapporon kuulumisia täältä