Uutisen päiväys

11.2.2006← Takaisin

Kaikki suomalaiset hyppäävät sunnuntain normaalimäessä

    Torinon talvikisojen mäkikilpailut saatiin alkuun normaalimäen karsinnalla lauantai iltana. Suomalaisista kilpailuun pääsystä karsivat Janne Happonen ja Tami Kiuru ja ottivat paikkansa sunnuntain kisaan. Matti Hautamäki ja Janne Ahonen olivat varmistaneet paikkansa jo aikaisemmin maailmancupin sijoituksensa perusteella.

    Suomalaisista Ahonen, Hautamäki ja Kiuru kaikki hyppäsivät 100 metrin kerhoon, Ahonen 104,5 m, Hautamäki 102,5 metriä ja Kiuru 100 metriä. Happosen hyppy kantoi 95,5 metriä. Ahonen ja Hautamäki hyppäsivät lavaa alempaa kuin varsinaisessa karsintaryhmässä hypänneet.

    Karsinnan ykkössjan jakoivat Itävallan Andreas Kofler ja Sveitsin Andres Kuettel sen jälkeen kuin pisimmälle hypännyt Norjan Lars Bystöl hylättiin liian tiiviin hyppypuvun takia. Bystöl kuitenkin hyppää sunnuntaina, koska hänen mc-sijoituksensa siihen oikeuttaa. Janne Ahonen oli karsinnan kolmanneksi paras, Japanin Noriaki Kasai oli neljäs ja Puolan Adam Malysz viides. Matti Hautamäen sijoitus oli kuusdes, Tami Kiurun 15:s ja Janne Happosen 36:s. Sunnuntain kilpailuun selvisi 50 hyppääjää.

    Maailmancupista tutuista nimistä kilpailun ulkopuolelle jäi Norjan Sigurd Pettersen, jonka hyppy jäi lyhyeksi ja loppujen lopuksi myös hylättiin samasta syystä kuin joukkuekaveri Bystölin. Myös Japanin Masahiko Haradan hyppypuku oli laiton ja kisakonkari jäi kilpailun ulkopuolelle.

    Viimeisten joukossa kisaan selviytyi edelliseten kisojen kaksinkertainen olympiavoittaja Sveitsin Simon Amman, joka säikäytti ihailijoitaan jo koekierroksella kaaduttuaan niin, että hänet vietiin mäkimontusta paareilla tarkemmin tutkittavaksi.

    Ammanin kaatumisen lisäksi karsinnan alastuloissa nähtiin muutenkin paljon normaalia enemmän horjumsta - lieneekö syynä mäen profiili, joka aiheuttaa sen, että hyppääjä tekee alastulon suhteellisen korkealta.

    Karsinnan tulokset: http://www.torino2006.org/ENG/IDF/SJ/C73B_SJM070901.html

    LISÄÄ TORINOA täällä