18.11.2006← Takaisin

Kaikki neljä suomalaismiestä cupin pisteille Jällivaarassa

Suomalaismiesten kokonaispanos Jällivaaran maailmancupissa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa oli vahva, sillä kaikki neljä ylsivät cupin pisteille.

Parhaana suomalaisena Teemu Kattilakoski oli 20:s ja hävisi kilpailun voittaneelle, paremmin ampumahiihdon kuninkaana tunnetulle Norjan Ole Einar Björndalenille 1.12,9.

”Meno oli tahmeaa ja sijoitus positiivinen yllätys. Yllättävän hyvä sijoitus fiilinkiin nähden, hiihto oli vähän saman oloista kuin Oloksella (FIS-kisassa 5.11.), sellaista löysän oloista. Ei tämä kyllä pahalta näytä ollenkaan, jos huonolla hiihdolla sijoitukset ovat tuota luokkaa. Sapporon MM-kisoihin on kuitenkin vielä pitkä aika, tästä on kiva jatkaa”, Kattilakoski tuumi.

Ville Nousiainen oli 23:s, Juha Lallukka 24:s ja Sami Jauhojärvi 25:s. Kaikki suomalaiset mahtuivat ajallisesti 1,3 sekunnin sisään.

”Kymppiin asti meni ihan hyvin, sen jälkeen tuntui itsestä siltä, että alkoi hyytyä. Aika vaikea viimeinen kierros oli, joutui antaa tekniikasta periksi, kun alkoi väsähtää. Ihan ok kuitenkin”, Nousiainen sanoi.

Björndalenin jälkeen Norjan kaksoisvoiton täydensi Tore Ruud Hofstad, kolmossijan vei nuorempaan saksalaiskaartiin kuuluva Franz Göring.

Valmentaja Eero Hietanen oli suomalaisten päivän antiin tyytyväinen:

”Suomalaismiesten ero oli pieni, ihan nipussa – siinä mielessä kokonaispanos oli hyvä. Se tuli perussuorituksella, siitä on vara vielä parantaa, kunhan vauhtia löydetään. Naisten kilpailussa Ritu (Roponen) aloitti hyvin ja kovaa, oli aivan kärkivauhdissa, mutta vauhdinjako ei tällä kertaa onnistunut”, Hietanen summasi.

Sunnuntaina Jällivaarassa hiihdetään viestit.