Uutisen päiväys

16.2.2009← Takaisin

Julia Kykkänen ei ota paineita tulevista arvokisoista

Naisten mäkihyppy on ensimmäistä kertaa mukana aikuisten arvokisoissa. Suomalaisia on edustamassa lahtelainen Julia Kykkänen, 14, jota pidetään jo nuoresta iästä huolimatta varsinaisena mäkikonkarina.

Kykkänen on ollut mukana kaksissa nuorten MM-kisoissa, sekä hän on kierrellyt lukuisissa naisten Continental cupin osakilpailuissa. Tänä vuonna Kykkänen sijoittui nuorten MM-kisoissa 22:ksi. Lahtelainen ei ota paineita 18. helmikuuta alkavista Liberecin MM-kisoista.

"Koulukaverit sanoivat, että takaisin pitäisi palata vain mitali kaulassa. Lähden kuitenkin paineitta tekemään omaa hyvää suoritusta", Kykkänen naurahtaa.

Maanantai-iltana Kykkänen suunnisti isänsä kanssa kohti kisapaikkaa. Hän nauroikin Helsingissä pidettävässä lehdistötilaisuudessa, ettei ole koskaan joutunut antamaan näin paljon haastatteluja.

"Itävallasta, Saksasta ja Norjasta tulevat kovimmat naishyppääjät", Kykkänen totesi kilpakumppaneistaan.

Kykkänen aloitti mäkihypyn jo kolme vuotiaana, kun hän treenasi hyppäämistä laskettelusuksilla. Vuotta myöhemmin nuori neiti sai jalkaansa mäkisukset.

"Isoveljien vikahan se on, että mäkihyppyyn lähdin mukaan. Hyppäämisessä parasta on juuri se lentäminen", Kykkänen paljastaa.

Kykkäsen valmentajana toimii Kimmo-isä. Mäkihyppäämisen lisäksi Julia tunnetaan taitavana jalkapalloilijana. Hän pelaakin FC Reippaassa.