Uutisen päiväys

16.11.2006← Takaisin

Juha Lallukka pyrkii pisteille Jällivaarassa

Maastohiihdon maailmancup jatkuu viikonloppuna Ruotsin Jällivaarassa, jossa Düsseldorfin sprinttiavauksen jälkeen käyntiin pääsevät normaalimatkojen cupit. Mukana on 10 suomalaista.

Ohjelmassa on vapaalla hiihtotavalla naisilla 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä, sekä viestit.

”Pisteille pitää pyrkiä, vaikken vielä terävimmässä kunnossa olekaan. Jonnekin 15-20 sakkiin pitäisi olla mahdollisuuksia, mutta alkukauden kisat ovat aina arvotuksia”, Levillä leireillyt Juha Lallukka tuumii.
Viime kausi ei sujunut Lallukalta toivotusti, sillä hän ajautui syysharjoittelussa ylikuntoon ja lisäksi talvea haittasivat sairastelut. Lallukka hiihti viimeksi maailmancupia Val di Fiemmessä Lago di Teseron laduilla, jossa hän oli 14. tammikuuta käydyssä vapaan 30 kilometrin yhteislähtökilpailussa 51:s.
”Nyt on harjoittelussa otettu vielä paremmin palautumisjaksoja. Harjoituskausi on mennyt kokonaisuutena hyvin”, etupäässä kotonaan Kouvolassa harjoitellut hiihtäjä sanoo.
Valmennusryhmiin paikkaa ei keväällä avautunut, mutta Oloksen katsastuskisassa kahdeksannen sijan tuonut vauhti toi paikan Jällivaaraan.
”Valintajärjestelmä on selkeä ja tasapuolinen ja antaa myös ryhmien ulkopuolisille hiihtäjille mahdollisuuden päästä mukaan”, 27-vuotias Lallukka kiittelee.

Välimaa ja Kuitunen odottavaisina

Lallukan tavoin maailmancupiin ”palaa” omillaan kesän harjoitellut Kirsi Välimaa, 28, joka vahvempana perinteisen hiihtäjänä suuntaa katseensa lähinnä Rukalle.
”Jällivaarassa on hauska nähdä, miten vapaa kulkee. Mitään mahdottomia odotuksia ei ole”, syksyllä Kokkolaan muuttanut ja siellä tradenomin opinnot aloittanut Välimaa sanoo.
Lallukan ja Välimaan lisäksi muidenkin suomalaisten tunnelmat ovat lähinnä odottavaiset ja odotukset kisoista sitä myöten maltilliset:
”Jos pitkästä aikaa vapaalla pääsisi paremmille sijoille kuin viime vuonna ja saisi hiihdettyä kuntonsa mukaan”, Virpi Kuitunen tuumii.

Suomen joukkue Jällivaarassa:
Naiset: Virpi Kuitunen Kangasniemen Kalske, Riitta-Liisa Roponen Joutsan Pommi, Aino-Kaisa Saarinen Joutsan Pommi, Kati Venäläinen Noormarkun Nopsa, Kirsi Välimaa Jämin Jänne.
Miehet: Matti Heikkinen Joutsan Pommi, Sami Jauhojärvi Vuokatti Ski Team Kainuu, Teemu Kattilakoski Alavieskan Viri, Juha Lallukka Joutsan Pommi, Ville Nousiainen Kiteen Urheilijat.

Aikataulu (ajat Suomen aikaa):

18.11.
11.30 Naiset, 10 km (v)
13.00 Miehet, 15 km (v)

19.11.
11.30 Naiset, 4x5 km viesti
13.00 Miehet, 4x10 km viesti


Kisajärjestäjien nettisivut: http://www.topofeurope.com/worldcup/default.asp