Uutisen päiväys

25.2.2007← Takaisin

Joukkuemäessä Suomelle neljäs sija

Hyvin sujuneen suurmäen kilpailun jälkeen monet varmasti veikkasivat Suomelle mitalia joukkuemäestä. Sunnuntai ilta kuitenkin kääntyi kylmäksi Suomelle. Arttu Lappi, Matti Hautamäki, Harri Olli ja Janne Ahonen olivat neljänsiä.

Kilpailun voitti ylivoimaisesti 1000,2 pisteellä Itävalta joukkueella Wolfgang Loitzl, Gregos Schlierenzauer, Andreas Kofler ja Thomas Morgenstern. Toiseksi tuli Norja joukkueella Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Jacobsen ja Roar Ljökelsöy, 953,3 pistettä. Yllätysprossi meni isäntämaahan Japaniin joukkuella Shohhei Tochimoto, Takanobu Okabe, Daiki Ito ja Noriaki Kasai, 905,9 pistettä.

Suomi jäi Japanista 35,7 pistettä. Joukkueen ensimmäinen kylmä kylpy tuli jo ensimmäisessä hypyssä, jolla Arttu Lappi hyppäsi 104,5 metriä. Ainoastaan perjantain MM-hopeamitalisti Harri Olli pääsi kunnolla omalle tasolleen. Joukkueen esitykset olivat vaisuja. Kun kilpailussa moni ennakkosuosikki sortui, olisi normaalisuorituksilla ja peinellä venymisellä oltu mitalin syrjässä kiinni. Nyt sitä ei tullut. Ainoa lohtu on se, että pronssin Suomen nenän edestä vei Japani, jolle se on kisojen ensimmäinen mitali. Jos jollekin muulle kuin Suomelle, niin Japanille kuuli sanottavan monesta suomalaissuusta.