Uutisen päiväys

12.3.2012← Takaisin

Joukkueet Tukholmaan ja Faluniin maailmancup-finaaleihin

    Maastohiihdon maailmancup päättyy ns. minitourina Ruotsissa Tukholmassa ja Falunissa hiihdettäviin maailmancup-finaaleihin. Tukholmassa hiihdetään keskiviikkona 14.3. perinteisen hiihtotavan sprintit. Tukholmasta matka jatkuu Faluniin 16.-18.3., jossa perjantaina 16.3. hiihdetään prologit perinteisellä hiihtotavalla, lauantaina 17.3. perinteisen hiihtotavan 10/15 km ja sunnuntaina 18.3. minitour päättyy vapaan hiihtotavan 10/15 km takaa-ajoon. Sääntöjen mukaan osallistumisoikeus finaaleihin on maailmancupin kokonaistilanteessa 50 parhaalla naisella ja 50 parhaalla miehellä. Suomalaisista maailmancup-finaaleihin lähtee seitsemän naista ja kaksi miestä.

     

    Suomen joukkue maailmancup-finaaleihin:

    Naiset:
    Krista Lähteenmäki, Aino-Kaisa Saarinen, Riitta-Liisa Roponen, Anne Kyllönen, Riikka Sarasoja-Lilja, Mona-Lisa Malvalehto, Laura Ahervo

    Miehet:
    Matti Heikkinen, Matias Strandvall

    Suomalaisista osallistumisoikeus olisi myös ollut Sami Jauhojärvellä (kokonaiscupissa 36:s) ja Kerttu Niskasella (kokonaiscupissa 30:s), he joutuvat kuitenkin jättämään maailmancup-finaalit väliin. Jauhojärvi jää pois perhesyiden vuoksi ja Niskanen on vielä toipilaana sairastelun jälkeen.

    Kerttu Niskanen oli harmissaan kisojen jäämisestä väliin:
    - Tottakai mieli tekisi kisaamaan, eikä pelkästään katsoa kisoja televisiosta. En ole vieläkään täysin toipunut flunssaviruksesta ja sen vuoksi on jätettävä nyt tulevat maailmancup-finaalit väliin.

    Lisätietoja:

    Suomen Maastohiihto ry
    Magnar Dalen

    maastohiihdon A-maajoukkueen päävalmentaja
    puh: +358 45 113 3006

    Maastohiihdon tiedotus – tiedotus@maastohiihto.fi