Uutisen päiväys

30.11.2007← Takaisin

Joukkue Beaver Creekin suurpujotteluun valittu

    Miesten alppihiihtomaajoukkue on leireillyt Pohjois-Amerikassa ja reilun viikon ja valmistautunut Beaver Creekissä 2.12. laskettavaan maailmancupin suurpujotteluosakilpailuun.


    Coloradon Beaver Creekissä lasketaan sunnuntaina toinen maailmancupin suurpujottelu. Suomen joukkue on harjoitellut USAn lumilla jo hyvän aikaa sekä testannut kuntoaan muun muassa Nor-Am -cupissa. Joukkueen valmennusjohto valitsi Suomen edustajiksi sunnuntain kilpailuun Kalle Palanderin ja Marcus Sandellin lisäksi Jonne Ruopan sekä Jukka Rajalan.

    - Lasku tuntuu kulkevan hyvin ja siitä osoituksena Nor-Am -kisan voitto viime maanantailta. Kroppa on kunnossa ja homma toimii, joten tulevan viikon lopun kisalta voi odottaa mitä vain, kommentoi Palander ennen perjantaista lepopäivää.

    Palander voitti 26.11. käydyn kisan yli sekunnin erolla seuraavaan. Myös Sandell piti yllä kilpailukuntoaan Keystonen suurpujotteluissa ollen tiistain 27.11. kilpailussa 10:s.

    - Harjoituslaskuni ovat kauttaaltaan sujuneet hyvin ja uskoa omaan vauhtiin on antanut myös se, että muiden joukkueiden kanssa käydyissä harjoituksissa olen pärjännyt aikavertailussa heidän parhaimpien laskijoidensa kanssa, kertoi Sandell.

    Kilpailuvarmuus kasvattaa itsevarmuutta, mitä tarvitaan Sandellin hypätessä hänelle ennakkoon outoon kisarinteeseen.

    Pellinen testaa vauhtilajikuntoaan

    Beaver Creekin maailmancupin osakilpailut avattiin torstaina 29.11. Super Combined -kilpailulla. Kilpailuun starttasi Suomen joukkueesta Jouni Pellinen, joka valitettavasti hylättiin pujotteluosuudella. Super Combined -kisassa lasketaan yksi syöksylasku ja yksi pujottelulasku. Ensimmäisen SC-kilpailun voitti Sveitsin Daniel Ahlbrecht.

    Lauantaina 1.12. lasketaan super-G -osakilpailu, johon suomalaisista starttaa Pellinen.