Uutisen päiväys

25.3.2005← Takaisin

Joonas Ikoselle nuorten MM-kultaa mäestä

Nuorten MM-kisojen perjantai päättyi suomalaisjuhlaan. Joonas Ikonen otti nuorten maailmanmestaruuden HS 100 mäestä.

Suomen Joonas Ikonen jatkoi hienoja esityksiään Rovaniemellä jatkuneissa nuorten MM-kisoissa. Hän otti mäkihypyn henkilökohtaisen mestaruuden 252 pisteellä hypättyään 96 ja 95,5 metriä. Koekierroksella hän otti Ounasvaaran mäen ennätyksen nimiinsä 104 metriä kantaneella hypyllään. Keskiviikkona hän ratkaisi Suomelle joukkuemäen maailmanmestaruuden joukkueen viimeisenä hyppääjänä. Silloin Ikosen hyppy kantoi 103 metriä.

Poikkeuksena muista Suomen joukkueen hyppääjistä Joonas Ikonen kertoi aina viihtyneensä Ounasvaaran mäessä, joka on omiaan hänenlaiselleen kovalle ponnistajalle. Mitalia mies myönsi lähteneensä MM-kisoista hakemaan.
- Voittoon asti en uskaltanut toivoa, hymyili kuopiolainen lukiolainen kisan jälkeen.

Toiseksi kilpailussa tuli Itävallan Arthur Paul, joka keräsi 245,5 pistettä 93 ja 94,5 metriä kantaneilla hypyillään. Kolmas oli Jurij Tepes Sloveniasta. Hänen hyppynsä kantoivat 94 ja 93 metriä ja pisteitä kertyi 245. Nimi-Tepes on mäkihyppypiireissä hyvinkin tuttu, onhan pronssimiehen isä Miran Tepes talven aikana ollut esillä lähes kaikissa maailmancupin kilpailuissa. Hän on henkilö, joka Kansainvälisen hiihtoliiton edustajana antaa kullekin kilpailijalle virallisen lähtöluvan ennen hyppyä.

Suomalaispanos oli kilpailussa muiltakin osin hyvä. Kaikki neljä hyppääjää pääsivät toiselle kierrokselle eli 30 parhaan joukkoon. Yhdistetyn huippumiehiin kuuluva Anssi Koivuranta oli "inhokkimäessään" 12:s ja Olli Pekkala 16:s. Jere Kykkäsen sijoitus oli 25:s.

Perjantain mäkikilpailun läpiviemisessä oli paljon ongelmia. Tuuli pyöri Ounasvaaralla koko päivän. Kello 13 alkavaksi suunniteltu kilpailu saatiin alkamaan vasta noin klo 20, jolloin olosuhteet olivatkin jo hyppääjien mukaan hyvät ja tasapuoliset. Maamme-laulua päästiin kuuntelemaan palkintojenjaossa vasta lähempänä kello 22:ta. 



Lisätietoja: http://www.jwsc2005.net