17.2.2006← Takaisin

Jauhojärvi pääsi tavoitteeseen - kultamitali jälleen Viroon

Suomen Sami Jauhojärvi oli kymmenes perinteisellä 15 km:lla Torinon olympialadulla. Voiton vei Viron Andrus Veerpalu ennen Tshekin Lukas Baueria ja Saksan Tobias Angereria.

Sami Jauhojärven tavoitteena oli parantaa viimevuotista MM-kisasijoitustaan, joka oli 11:s. Tähän tavoitteeseen mies pääsi, kun hän oli tämän päivän kilpailussa 10:s. Ero voittaneeseen Veerpaluun tuli 1.14,0. Muut suomalaiset kisassa olivat Tero Similä 33:s, Olli Ohtonen 41:s ja Lauri Pyykönen 55:s.

Viroon kolmannen kultamitalin ottanut Veerpalu voitti 14,5 sekuntia Baueria, Angereriin eroa tuli 19,2 seuntia.

Tämän päivän miesten hiihdossa tuloksen tekivät hiihtäjien ohella myös huoltomiehet. Rankoissa oloissa hiihdetyn kisan ratkaisi miehen lisäksi suksien valinta ja voitelu. Jo edellisenä päivänä alkanut lumisade oli pehmittänyt ladun ja kurjuutta lisäsi rankka tuuli. Suomen eduksi osoittautui se, että lähdössä oli hiihtäjiä suhteellisen suurilla lähtöeroilla. Numerolla 39 lähtenyt Lauri Pyykönen totesi televisiohaastattelussa itsekin, että hän pystyi antamaan huollolle ohjeita, kun oma suksien valinta ja voitelu olivat molemmat menneet pieleen. Näin suomalaisista viimeisenä lähtenyt Jauhojärvi saattoi jo kehua suksiensa toimineen moitteettomasti. Pahiten huollossa epäonnistui Norjan joukkue.  Paras norjalainen kilpailussa oli sijalle 17 yltänyt Frode Estil.