Uutisen päiväys

22.2.2009← Takaisin

Jauhojärvi 8:s ja Heikkinen 11:s yhdistelmäkilpailussa

Sami Jauhojärvi sijoittui kahdeksanneksi ja Matti Heikkinen 11:nneksi MM-kisojen yhdistelmäkilpailussa sunnuntaina. Loppukilometreillä jännittäväksi kääntyneen kilpailun voittoon kiri Norjan Petter Northug.

”Pertsa oli rentoa ja retvakkaa. Vapaaseen lähtö oli erittäin hyvä, ei ole koskaan pursuitissa ollut noin hyvä. Mitali mielessä hiihdin, valitettavasti en siihen pystynyt. En voi olla täysin tyytyväinen, kun ei mitalia tullut. Lenkillä olen aika monesti kovempaa hiihtänyt (kuin mitä suuri osa kilpailusta hiihdettiin)”, Jauhojärvi sanoi ja lisäsi ettei kaatuminen perinteisen osuuden loppupuolella alamäessä vienyt sen kummemmin voimia.
Matti Heikkisellä oli ongelmia sauvan remmin kanssa. Remmi meni ekalla vapaan lenkillä poikki ja lähti hetken päästä kokonaan irti, jonka jälkeen Heikkiseltä meni pari kilometriä ennen kuin hän sai sauvan käteensä taas.
”Se (sauva) oli sellainen maanantaikappale, eikä mitali siihen mennyt. Hyvä fiilis tästä kilpailusta jäi ja jatkon kannalta tämä oli tärkeä kokemus. Eilen en ollut palautunut, tänään oli jo parempi. Sanoin aiemmin, että kymmenen sakkiin on loistava suoritus, nyt olin 11:s, joten ei hätiä mitiä”, Heikkinen iloitsi uransa toisen MM-startin jälkeen.
Kilpailun kolmas suomalainen Ville Nousiainen oli 18:s.
”Parempaa oli. Nyt sain suksen pelaamaan perinteisellä. Tuon kuin olisi saanut perjantaina, niin olisin ihan erilailla hiihtänyt”, perjantaina 15 kilometrillä kierroksen jälkeen keskeyttänyt Nousiainen sanoi.
Maanantaina on MM-kisoissa välipäivä, jota Suomen joukkue viettää muun muassa mitalikahvien merkeissä. Kilpailut jatkuvat taas tiistaina, jolloin ohjelmassa on vapaan hiihtotavan sprintit.