Uutisen päiväys

31.1.2004← Takaisin

Janne Lahtela palasi mitalikantaan kumparelaskun maailmancupissa

Deer Valleyn olympiarinteessä lasketussa kilpailussa Lahtela osoitti jälleen kerran kokemuksensa ja kovan kisakuntonsa.

Deer Valleyssa lasketussa kumparelaskun maailmancupissa Suomen Janne Lahtela sijoittui toiseksi. Viikko sitten Kanadan Ferniessa rajusti kaatunut Lahtela pystyi kaikista vaikeuksista huolimatta laskemaan päivän kilpailun ja todisti näin ollen olevansa oikeutettu maailmancupin johtaja. Suorituksen arvoa nostaa entisestään se, että harjoittelu on viime päivinä jäänyt vähiin ja kaikki ylimääräinen aika on käytetty lepoon ja palautumiseen. Viikontakaisesta kaatumisesta ja siitä seuranneesta lihaskivusta huolimatta Lahtelan suoritus oli hyvin lähellä täydellistä ja jopa päivän sankari itse oli yllättynyt laskusuorituksensa tasosta.

 "Alkukilpailun jälkeen tuli tosi väsynyt olo ja katsoin parhaaksi poistua rinteestä hotelliin hieman lepäämään. Tauolla olo parani huomattavasti ja ennen kaikkea keltainen liivi antoi uskoa ja lisäpotkua tulevaan suoritukseeni. Ajattelin mielessäni, että kunhan lasken omalla tasollani niin se riittää ja niinhän se näytti riittävän. Finaalilaskun jälkeen olin totta kai yllättynyt laskun helppouteen ja siihen kuinka nopeasti pystyin nollaamaan viikon takaiset tapahtumat." -Janne Lahtela

 Alkukilpailulaskun jälkeen Lahtela oli viidennellä sijalla. Pieni virhe toisessa hypyssä oli lähellä romuttaa mahdollisuudet finaaliin, mutta ammattimiehen taidolla Lahtela paikkasi tilanteen ja helpotti hyppynsä kolmoistwisteriksi. Toinen suomalaisfinalisti päivän kilpailussa oli Tapio Luusua. Luusuan alkukilpailulasku sujui kokonaisuudessaan hyvin ilman suurempia virheitä. Ehkä pienet jalkojen aukeilut laskuosuuksilla ja toisen hypyn hienoinen etunoja verottivat pisteitä sen verran, että Luusua sijoittui yhdenneksitoista. Finaalilaskussa Luusuan suoritus oli jälleen Tapiota parhaimmillaan. Sijoittuminen korkeammalle kuin kahdeksanneksi olisi hyvinkin voinut toteutua paremmalla lähtönumerolla.

 Muita suomalaislaskijoita päivän kilpailussa oli Sami Mustonen, joka sijoittui viidenneksitoista. Mustosen kilpailusuoritusta haittaa pienoinen tekniikkavirhe ja toisen varman hypyn puuttuminen. Kyseisiin asioihin on kilpailukiertueen aikana tosi vaikea vaikuttaa, sillä aikataulu ei juurikaan anna ylimääräiseen harjoitteluun mahdollisuutta. Maailmancupin ensikertalainen, Jussi-Pekka Kinnunen laski omalle tasolleen ollen 26:s. Päivän epäonnisin suomalainen oli Lauri Lassila, joka kaatui oman alkukilpailulaskunsa. Onneksi Lassila selvisi ilman loukkaantumista ja on valmiina huomiseen parikumparekilpailuun.

 Huomenna lauantaina lasketaan samaisessa rinteessä kauden toinen parikumparekilpailu. Kilpailu alkaa alkukilpailulla, kello 15.00 paikallista aikaa ja huipentuu iltafinaaleihin. Finaalikierrokset lasketaan, kello 18.30-20.00, aikaero -9 tuntia Suomen aikaan. Päivän kilpailuun starttaa koko Suomen joukkue Lahtelan johdolla.

 

 Miesten tulokset

 1. Toby Dawson, USA 26.42

 2. Janne Lahtela 26.25

 3. Travis Cabral, USA 26.18

 4. Jeremy Bloom, USA 26.07

 8. Tapio Luusua 25.24

 15. Sami Mustonen 23.35

 26. Jussi-Pekka Kinnunen 21.82

 45. Lauri Lassila 8.16

 Kumparelaskun maailmancup

 1. Janne Lahtela 492

 2. Luke Westerlund, USA 303

 3. Travis Cabral, USA 297

 4. Toby Dawson, USA 290

 5. Jeremy Bloom, USA 250

 7. Tapio Luusua 234

 11. Mikko Ronkainen 140

 13. Sami Mustonen 134

 14. Lauri Lassila 122

 31. Jussi-Pekka Kinnunen 47

 Pekka Lehtikallio