10.9.2006← Takaisin

Janne Happonen ei jättänyt muille mitään Japanin kesä GP:ssä

Suomen Janne Happonen otti kaksi komeata voittoa FIS kesä Grand Prix´n osakilpailuissa Japanin Hakubassa.

Lauantaina Happonen johti Hakuban HS 131 mäen kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen hypättyään 127,5 m. Toisella hän pani paremmaksi: 131,5 m. Pisteitä kertyi yhteensä 268,7.  Eipä ihme, että hän sai kunniamaininnan ”Päivän Mies”. Toiseksi sijoittui Itävallan Wolfgang Loitzl 123,5 ja 127,5 metrin hypyillä ja 254,8 pisteellä. Ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Tshekin nuori Anton Hajek oli kolmas 249,9 pisteellä hyppyjen kannettua 126,5 ja 124 metriä.

Suomalaisista Harri Olli oli 10:s 121,5 ja 123,5 metrin hypyillä ja 234,3 pisteellä. Heti seuraavalla sijalla oli Matti Hautamäki, hypyt 124,5 ja 117 metriä, pisteet 232,2.

Sunnuntain kilpailussa Happonen oli todella ylivoimainen voittaen toiseksi tulleen Itävallan Andreas Kuettelin 24 pisteellä. Happonen leiskautti 132,5 ja 124,5 metriä, joista kertyi yhteensä 266,1 pistettä. Kuettelin pisteet olivat 241,8 129 ja 117 metrin hypyistä. Sunnuntain ”Päivän Mies” oli toisen kolmossijansa ottanut Tshekki Hajek, hypyt 121,5 ja 123 metriä, joista kertyi 238,1 pistettä.

Matti Hautamäki oli 8:s kerättyään 228 pistettä. Harri Olli oli ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 13, mutta epäonnistui toisellaan sijoittuen lopulta 29:ksi 169,8 pisteellä.

FIS kesä GP:n johtoon nousi Wolfgang Loitzl, jolla nyt ennen kahta viimeistä osakilpailua on koossa 404 pistettä. Sveitsin Simon Amman on toisena 357 pisteellä. Puolan Adam Malysz  putosi kärkisijalta kolmanneksi jätettyään Japanin osakilpailut väliin. Puolalaiselle on pisteitä kertynyt 346. Janne Happonen nousi GP:n seitsemännelle sijalle. Yhteispisteet miehen käymistä kolmesta osakilpailusta ovat 229.