8.12.2007← Takaisin

Janne Ahosen huippuvire löytyy

Mäkihypyn maailmancupin toinen henkilökohtainen kilpailu käytiin lauantai-iltana Trondheimissä. Janne Ahonen hyvässä tuloskunnossa sijoittuen kilpailun neljänneksi.

Mäkihypyn maailmancup kauden 2007-2008 toinen henkilökohtainen kilpailu käytiin Norjan Trondheimissa lauantain alkuillassa. Kilpailu käytiin hyvissä sääolosuhteissa. Trondheimissa on rakennettu mäkeen uusi jäälatu takaamaan vauhtimäen kestämisen sään lämpenemisestä huolimatta. Suomen mäkijoukkueen huoltopäällikkö Ville Kantee kehui ladun olevan hyvä ja oli tyytyväinen joukkueen vauhteihin kilpailussa. Vastaavalla tekniikalla rakennetaan jäähdytysjärjestelmä seuraavaksi Garmisch-Partenkircheniin.

Janne Ahonen ilahdutti suomalaisia kotikatsomoita leiskauttamalla ensimmäisellä kierroksella 130 metriä, pisteitä hypylle kertyi 133. Jannen sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen oli viides. Toisen kierroksen hypylle kertyi pituutta 128 metriä ja pisteitä yhteensä 261,9. Janne sijoittui lopulta kilpailun neljänneksi. Itävallan Thomas Morgestern voitti kilpailun itsevarmasti 133 ja 131 metriä kantaneilla hypyillään. Gregor Schlierenzauer sijoittui kilpailun toiseksi 134 ja 129,5 metrin hypyillä. Norjalaisyleisöä ilahdutti Tom Hilden sijoittuminen tiukassa kilpailussa kolmanneksi 268,2 pisteellä. Hilden hypyt kantoivat 131 ja 130,5 metriä. Mäkijoukkueen valmentaja Janne Väätäinen toivoi kilpailun jälkeen, että Janne Ahosen onnistumisputki lähtee nyt käyntiin. Mikä parasta ja lupaavinta, Väätäisen mukaan kilpailussa ei nähty vielä parasta Jannea. Janne Ahonen palkittiin neljännen sijan lisäksi kilpailupäivän ”Man of the Day”-palkinnolla, eli hän oli paras karsintaan osallistuneista kilpailijoista.

Matti Hautamäki kuului myös illan suomalaisiin onnistujiin ensimmäisellä kierroksella hypyn kantaessa 125,5 metriä, sijoitus ensimmäisen kierroksen jälkeen yhdeksäs.  Toisella kierroksella hyppy kantoi 121,5 metriä ja Matin sijoitus tuloslistalla oli lopulta neljästoista. Mäkijoukkueen valmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen Matin ensimmäiseen hyppyyn, muttai Matilla olleen toisen kierroksen hypyssä yliyrittämistä. Samaa liian kovaa puristusta oli syynä Janne Happosen, Kalle Keiturin ja Harri Ollin tippumiseen toiselta kierrokselta. Arttu Lappi tippuminen karsintakilpailussa hyvän avausviikonlopun jälkeen Rukalla, selittyy flunssasta ja huipputuloskuntoon tähdänneestä painonpudotuksesta. Artun palautuminen ei niiden vuoksi Väätäisen mukaan ole nyt parhaimmillaan, mutta samalla totesi, että Arttu saadaan pian kuntoon.