Uutisen päiväys

26.11.2005← Takaisin

Janda yhden kierroksen kilpailun paras, Ahonen toisena Rukan suurmäessä

Tshekin Jakub Janda otti voiton kauden ensimmäisessä mäkihypyn maailmancupissa Kuusamon Rukalla lauantaina. Suomen Janne Ahonen osoitti olevansa huipulla edelleen. Hän sijoittui toiseksi ennen Slovenian Robert Kranjecia. Kuva:Patrick Forsblom

Torstai iltana karsinnalla aloitettu ja huonojen olosuhteiden alta perjantaina lauantaille siirretty mäkihypyn maailmancupin kauden ensimmäinen kilpailu vietiin läpi yhden kierroksen kilpailuna. Tuuli oli nyt kilpailijoiden riesana, kilpailu kuitenkin voitiin viedä läpi ilman viivytyksiä.

Viime vuonna MM-kisoissa normaalimäen hopeaa ja suurmäen pronssia ottanut Tshekin Jakub Janda hyppäsi kilpailun ainoalla kierroksella pisimmän hypyn, 140,5 metriä ja sai siitä 155.4 pistettä. Kilpailun viimeisenä hypännyt Janne Ahonen venytti 138,5 metriä ja sai 149.8 pistettä. Se merkitsi Ahoselle kakkossijaa ja komeata jatkoa viime kauden hienoille suorituksille.  Vain reilun pisteen päähän Ahosesta hyppäsi Slovenian Robert Kranjec, jonka hyppy kantoi 137,5 metriä ja antoi pisteitä 148,5.  Saksan Michael Uhramann venytti yhtä pitkälle kuin Kranjec mutta hän jäi 1,5 pisteen päähän slovenialaisesta. Kolmas samaan metrimäärään kurottanut hyppääjä oli Norjan Daniel Forfang viidentenä. Hän keräsi pisteitä 147,0.

Ahosen jälkeen muiden suomalaisten panos jäi vaisuhkoksi vaikka heitä oli karsinnasta varsinaiseen kilpailuun selviytynyt yhteensä kymmenen hyppääjää. Maailmancupin pisteille pääsivät Tami Kiuru, 17:s, Risto Jussilainen, 19:s, Janne Happonen, 24:s ja Matti Hautamäki, 27:s. Ensimmäinen pisteittä jäänyt oli Jussi Hautamäki, 31:s. Joonas Ikonen oli 34:s, Kimmo Yliriesto 40:s, Arttu Lappi 43:s ja Juha-Matti Ruuskanen 49:s.

Tulokset: www.fis-ski.com
Tietoja kilpailuista: www.nordicopening.com