Uutisen päiväys

12.9.2005← Takaisin

Janda voitti FIS kesä GP:n - Happonen oli viides

Tshekin Jakub Janda voitti selvällä erolla mäkihypyn kesä GP-sarjan. Seuraavat sijat menivät Itävaltaan; Wolfgang Loitzl oli toinen ja Thomas Morgenstern kolmas. Suomen Janne Happonen oli viides.

FIS kesä GP:n finaalikilpailut pidettiin viikonloppuna Hakubassa, Japanissa. Janda otti voiton molemmissa HS 131 mäessä käydyssä kilpailussa. Lauantain kilpailussa Happonen oli toinen ja Morgenstern kolmas. Sunnuntaina kakkossijan jakoivat Morgenstern ja Loitzl. Happonen oli neljäs.

FIS kesä GP-sarjassa Jakub Janda keräsi yhteensä 606 pistettä. Hän voitti sarjan kahdeksasta kilpailusta neljä, oli kerran toisena ja kerran kolmantena, huonoin sijoitus oli 10:s. Joukkuekaverukset Wolfgan Loizl ja Thomas Morgenstern kävivät kakkossijasta tiukan kamppailun. Molemmat olivat palkintopallilla viisi kertaa ja ottivat yhden voiton. Huolimatta viimeiseen kilpailuun osuneesta huonoimmasta sijoituksesta, 13:s, Loitzl vei kisan edukseen neljällä pisteellä 470 - 466.

Suomen joukkue jätti kokonaan väliin kaksi kesäkiertueen kilpailua. Kuitenkin Janne Happonen nousi kokonaiskilpailussa viidenneksi 270 pisteellä. Hän osallistui kuuteen osakilpailuun. Niistä kahdessa hän sijoittui toiseksi ja jäi kerran ilman pisteitä.

Muiden suomalaisten pisteet: 21. Matti Hautamäki 84, 25. Janne Ahonen 80 (vain yksi kilpailu - sijoittui toiseksi), 26. Juha-Matti Ruuskanen 74, 50. Tami Kiuru 14, 54. Arttu Lappi 11, 57. Olli Pekkala 11, 70. Akseli Kokkonen 1, 74. Jussi Hautamäki 1.

FIS kesä Grand Prix´n tulokset: www.fis-ski.com