Uutisen päiväys

17.12.2006← Takaisin

Jacobsen ylivoimainen Engelbergin mäessä

Eilisen kakkonen Norjan Anders Jacobsen otti ylivoimaisen voiton mäkihypyn maailmancupissa Sveitsin Engelbergissä. Arttu Lappi vastasi jälleen parhaasta suomalaisesityksestä ollen 9:s.

 

 Mäkimiehet pääsivät myös sunnuntaina hyppäämään Sveitsin Engelbergissä hyvissä olosuhteissa, ja kilpailu olikin eiliseen tapaan varsin tasainen. Tosin kilpailun ykkönen oli täysin omaa luokkaansa. Norjan uusi mäkitähti Anders Jacobsen pääsi muilta karkuun jo ensimmäisellä kierroksella hypättyään 138 metriin. Jacobsenin toisen kierroksen 137,5-metrinen puolestaan oli kierroksellaan toiseksi paras ja 21-vuotias norjalainen keräsi yhteensä 280,9 pistettä.

 Myös Sveitsin mäkimiehet esiintyivät sunnuntaina edukseen kotiyleisönsä edessä. Simon Amman oli toinen, mutta jäi Jacobsenista jo 14,5 pisteen päähän. Amman kuitenkin vastasi toisen kierroksen pisimmästä loikasta hypättyään 138 metriä. Kolmas sija meni Itävaltaan, kun alkutalven aikana tutuksi tullut teinitähti Gregor Schilierenzauer ei pettänyt taaskaan odotuksia, vaan hyppäsi vakuuttavasti 131,5 ja 134 metriä. Eroa Schlierenzauerin ja Jacobsenin välille kertyi 18,6 pistettä.

 

 Parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi eiliseen tapaan Arttu Lappi. Kuopiolainen hyppäsi tänään ainoana suomalaisena kymmenen parhaan joukkoon ja palkintorahoille. Lappi oli 9:s 128,5 ja 129,5 metriä kantaneilla hypyillään.

 Matti Hautamäki ja Janne Ahonen osoittivat myös merkkejä paremmasta hyppäämisestä. Hautamäki oli kahdella 128,5-metrisellään 11:s ja Ahonen löytyi sijalta 14 hypättyään 129 ja 127 metriä, mikä kertoneekin kilpailun tasaisuudesta.

 Veli-Matti Lindström (35.) ja Tami Kiuru (47.) eivät mahtuneet mukaan toiselle kierrokselle. Janne Happosen kohdalla tie nousi pystyyn jo aamupäivän karsinnassa, eikä miestä nähty tällä kertaa mukana kilpailussa.

 

 Mäkihyppääjät siirtyvät Sveitsistä joulunviettoon, mutta maailmancup jatkuu Saksan Oberstdorfissa legendaarisen Keski-Euroopan mäkiviikon merkeissä karsinnalla 29.12. Maailmancupin johdossa Oberstdorfiin lähtee Simon Amman perässään nuoret tähdet Jacobsen ja Schlierenzauer. Suomalaisista paikka 15 parhaan joukossa on edelleen Arttu Lapilla, Matti Hautamäellä ja Janne Ahosella.

 

Tulokset ja maailmancupin tilanteet: http://www.fis-ski.com/