21.2.2006← Takaisin

Jaakko Tallus yhdistetyn sprintin viides – Gottwald vei kullan Itävaltaan

Suomen Jaakko Tallus jatkoi hyviä esityksiään yhdistetyssä sijoittumalla sprintissä viidenneksi. Itävallan Felix Gottwald otti kultaa, Norjan Magnus Moan hopeaa ja Saksan Georg Hettich pronssia.

Suomen joukkueen Anssi Koivuranta oli  sprintin 11:s ja Hannu Manninen seuraavalla sijalla, 12:s. Janne Ryynänen oli 37:s.

Suomalaisten mäkiosuus sujui mainiosti Anssi Koivuranta oli mäen jälkeen kolmas,17 sekuntia parhaiten hypännyttä Saksan Georg Hettichiä jäljessä. Jaakko Tallus oli neljänneksi paras hyppääjä 19 sekuntia kärjestä. Hannu Manninen hyppäsi sijalle 16 ja oli lähdössä 1.10 johtajasta.

Hiihto-osuudelle lähdettäessä tilanne olikin herkullinen, kun  kärjessä olleiden Koivurannan ja Talluksen lisäksi Mannisen edellä lähituntumassa olivat mm. Moan (56 sekuntia kärjestä) Gottwald (54 sekuntia kärjestä).

Hiihdossa Tallus ja Koivuranta hiihtivät kärjessä kolmannelle 2,5 kilometrin kierrokselle. Toipilaana hiihtänyt Manninen ei pystynyt normaaliin esitykseensä ja Gottwald ja Moan jäivät tavoittamatta. Viimeisessä rakassa nousussa Felix Gottwald teki ratkaisunsa. Vauhdissa pysyivät vain Moan ja Hettich, jotka loppukamppailuissa ratkaisivat keskinäisen paremmuutensa. Moanille hopeaa ja Hettichille pronssia.