17.11.2006← Takaisin

Jaakko Tallus johtaa SM-yhdistettyä

Jaakko Tallus ja Anssi Koivuranta selvässä johdossa Vuokatissa käytävän SM-yhdistetyn mäkiosuuden jälkeen.

Lieksan Hiihtoseuran Jaakko Tallus ja Kuusamon Erä-Veikkojen Anssi Koivuranta olivat tasapisteissä Vuokatin HS 100 mäessä käydyn SM-yhdistetyn mäkikilpailun ensimmäisen kierroksen jälkeen. Talluksen toinen hyppy oli kilpailun pisin, 101 metriä, kun Koivuranta joutui tyytymään 96 metriin. Se vei lieksalaisen mäkiosuuden voittajaksi. Hän pääsee lauantaina hiihdettävälle 15 km:n hiihto-osuudelle 42 sekuntia ennen Koivurantaa.

Kärkikaksikko oli Vuokatin mäessä omaa luokkaansa. Kolmanneksi sijoittuneeseen Lahden Hiihtoseuran Jouni Kaitaisen ero kärkeen on lähes kolme minuuttia, 2.46. Kolme seuraavaa sijaa meni Ounasvaaran Hiihtoseuran kilpailijoille: 4. Olli Muotka, 2.48 kärjestä, 5. Janne Ryynänen 3.14 kärjestä ja 6. Ville Kähkönen 3.18 kärjestä.

Ounasvaaran yhdistetyn keulanimi Hannu Manninen ei osallistunut kilpaluun sairastuttuaan viikko sitten flunssaan. Hän on jo toipumassa, mutta jätti SM-kisan väliin, jotta alkamassa oleva kansainvälinen kilpailukausi ei vaarantuisi.

Gundersen-yhdistetyn mäkiosuus oli alun perin tarkoitus hypätä vasta lauantaina. Sääennusteiden näyttäessä huonoja olosuhteita, kisa päätettiin siirtää perjantaille. Kilpailut voitiinkin nyt pitää ihanteellisissa olosuhteissa. Yhdistetyn hiihto-osuus on ohjelmassa lauantaina 18.11. klo 10.00.