Uutisen päiväys

8.1.2011← Takaisin

Itävaltalaisille kolmoisvoitto Schonachin yhdistetyn maailmancupissa – Ryynänen 17.

  Saksan Schonachissa (HS 106/10,0km) käydyssä kilpailussa lauantaina 8. tammikuuta Itävalta juhli kolmoisvoittoa Felix Gottwaldin noustua kilpailun voittajaksi vahvalla hiihdolla. Janne Ryynänen 17.


   Gottwald lähti  10 kilometrin hiihto-osuudelle 13:ntena, 59 sekuntia kärkeen. Itävaltalaisjuhlaa täydensi Mario Stecherin sijoittuminen kilpailussa toiseksi ja kolmanneksi palkintopallille kipusi puolestaan maanmies Berhard Grüber. Suomen Janne Ryynänen ei saanut mäessä tehtyä huippusuoritusta, mutta hiihti hyvin -  Ryynäsen sijoitus lopulta 17.

  Janne Ryynänen oli epävarma hiihto-osuudelle lähdöstään vielä lähellä starttia, koska hänen olo ei ollut hyvä.
  - Lähtökohtiin nähden hiihto meni kuitenkin hyvin, epäröin vielä vähän ennen starttia ladulle lähtemistä kun oli sellainen voimaton olo tuossa verryttelyssä. Päätä särki eilen illalla, mutta ei kai sitten sen kummempaa ollut. Hiihto tuntui olevan ihan hyvällä mallilla kuitenkin, kertoi Ryynänen hiihdon jälkeen.

  Mäkiosuuden voittoon hyppäsi Ranskan Jason Lamy Chappuis 102 metriä kantaneella hypyllään. Ryynäsen kilpailuhypylle mittaa kertyi 97,5 metriä ja kärkeen eroa 19:nneltä sijalta 1.09. Perjantain varakisassa Ryynänen totesi onnistuneensa hyvin, mutta lauantain kilpailuhyppy ei onnistunut samaan tapaan.
  - Hyppy on ollut hyvällä mallilla, kuten eilenkin varakisassa, jossa olin toinen. Harjoituksissa on tullut huippuhyppyjä, ei nyt vaan meinaa sitten onnistua varsinaisessa kisassa. Tänään tuohon kisaan tuli vähän huonompi oma suoritus ja vähän epäonnea kelin kanssakin ilmeisesti. Pitää toivoa, että vähän tuuria osuisi kohdalle ja sellainen oma hyvä suoritus. Huippuonnistuminen odottaa itseään vissiin sinne Kollenille, sanoi Ryynänen naurahtaen hyppyarviointinsa lopuksi.

  - Tuo hiihto kyllä pelasti päivän, sen kanssa kuitenkin aina on ollut se isompi työ ja on hyvä jatkaa kun ollaan tällä tasolla, totesi Ryynänen helpottuneena.

  Hannu Manninen ei osallistunut Schonachin kisaan flunssan vuoksi. Toinen suomalainen kisassa oli Joni Karjalainen, sijoitus oli 55.

  Suomen joukkue ei osallistu sunnuntaina 9.1. kilpailtavaan joukkuekilpailuun. Joukkue matkustaa seuraavan maailmancupin kilpailuareenalle Seefeldiin leirille ensi viikoksi. Hannu Mannisen osallistuminen Seefeldin osakilpaluihin päätetään alku viikosta.


  Tuloskooste
  Yhdistetyn maailmancup 2010-11
  8.1.2010 Schonach GER HS 106/10.0km
  1. Felix Gottwald AUT 24.38,4
  2. Mario Stecher AUT +15,6
  3. Berhard Gruber AUT +16,2
  17. Janne Ryynänen +1.07,5
  55. Joni Karjalainen +3.16,4

  Tulokset ja kalenteritiedot www.fis-ski.com