16.8.2007← Takaisin

Itävaltaan kaksoisvoitto Pragelaton kesä GP:ssä

Pragelaton olympiamäessä hypätyssä FIS kesä GP:n kolmannessa osakilpailussa HS140 mäen voiton vei Gregor Schlierenzauer, Thomas Morgenstern ylti nyt kakkoseksi. Puolan Adam Malysz oli kolmas. Suomalaisista oli jälleen paras Janne Ahonen, kahdeksas.

Pragelaton myöhäisillassa nähtiin hieno mäkikilpailu. Varsinkin toisella kierroksella parhaat leiskauttivat monta metriä yli mäen HS-pisteen, 140 metrin. Kilpailun voitti itsensä viime kaudella mäkimaailman tutuksi tehnyt Itävallan 17-vuotias Gregor Schlirenzauer. Hänen toinen hyppynsä, 143,5 metriä, oli kilpailun pisin ja nosti nuorukaisen ensimmäisen kierroksen toiselta sijalta voittajaksi. Pisteitä hänelle kertyi yhteensä 277,2. Olympiavoittaja Thomas Morgenstern leiskautti juuri joukkuekaverinsa edellä 143 metriin. Vaikka tasajalka-alastulo verotti pisteitä, niitä kertyi 271,4 – kilpailun toinen. Puolan Adam Malysz nousi ensimmäisen kierroksen neljänneltä sijalta kolmanneksi hypättyään 139 metriin, pisteet 270,4. Kilpailua ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Norjan Roar Ljökelsöy ei pystynyt vastaamaan Keski-Euroopan kilpakumppaneiden hurjaan menoon. Toinen hyppy kantoi 133 metriä ja sijoitus oli viides. Norjalaisen edelle kiilasi 140 metrin pommittamisen aloittanut Saksan Martin Schmitt, joka toisella, 141,5 metriä kantaneella hypyllään nosti pisteensä 262,4:ään ja sijoittui neljänneksi.

Suomalaisista Janne Ahonen oli jälleen paras, kahdeksas. Ahosen hypyt olivat hyviä, vaan eivät loistokkaita, yliyrittämisen makua on edelleen. Ahosen 130 ja 134,5 metriä kantaneista hypyistä kertyi pisteitä yhteensä 256,6. Hyviin suorituksiin yltivät jälleen myös Harri Olli, joka oli 13:s ja Janne Happonen, jonka sija oli 19:s.

Kaikki suomalaiset olivat selviytyneet karsinnasta varsinaiseen kilpailuun. Jussi Hautamäen, Veli-Matti Lindsrömin ja Kalle Keiturin kisahypyt jäivät kuitenkin yhteen. Hautamäen sija oli 43:s, Lindströmin 46:s ja Kalle Keiturin 48:s.