Uutisen päiväys

28.2.2009← Takaisin

Itävalta ylivoimainen joukkuemäessä - Suomi kuudes

    Liberecin HS 134 mäessä käydyn joukkuemäen MM-kilpailun voitti ennakkosuosikki Itävalta. Norja sijoittui toiseksi ja Japani kolmanneksi. Suomen joukkueen sija oli kuudes.

    Itävallan Wolfgang Loitzl, Martin Koch, Thomas Morgenstern ja Gregor Schlierenzauer ei missään vaiheessa antanut muille mahdollisuuksia. Alkutahdit löi normaalimäen kultamitalisti Loitzl 131 metriä kantaneella hypyllään. Kun toisen kierroksen hyppy liiti 139 metriin, tyylikäs itävaltalainen otti nimiinsä myös toisen kierroksen pisimmän hypyn. Itävalta keräsi yhteensä 1034,3 pistettä. Yhtä selvä kakkonen oli Norja joukkueella Anders Bardal, Tom Hilde, Johan Remen Evensen, Anders Jacobsen. Sen pisteet olivat 1000,8.

    Pronssista kehkeytyi tiukka taistelu, jossa Suomikin oli mukana joukkueella Matti Hautamäki, Kalle Keituri, Ville Larinto ja Harri Olli. Joukkuemäen pronssi oli mitali, johon Suomella oli realistiset mahdollisuudet ja putoaminen lopulta kuudenneksi sai ilmeet vakaviksi. Suurimman yllätyksen teki jälleen Japani, joka uusi kahden vuoden takaisen pronssimitalinsa joukkueella Shohei Tochimoto,Takanobu Okabe, Daiki Ito, Noriaki Kasai. Varsinkin joukkueen veteraanihyppääjät Okabe ja Kasai olivat hyvässä vedossa ja Japani keräsi yhteensä 981,2 pistettä.

    - Okabe sen pronssin ratkaisi toisen kierroksen 135-metrisellään. Muutkin japanilaiset hyppäsivät hyvin. Se oli kyllä odotettavissa, sen verran hyvin he hyppäsivät harjoituksissakin, kertoi Suomen joukkueen valmentaja Pentti Kokkonen.

    Suomi oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudentena, mutta ero pronssisijalla olleeseen Puolaan oli vain 7,6 pistettä. Suomen ensimmäinen hyppääjä Matti Hautamäki piti 128,5-metrisellään joukkueen vielä mitalitaistossa.

    - Matti hyppäsi hyvin omalla tasollaan, arvioi Kokkonen.
    - Seuraavaksi vuorossa ollut Kalle Keituri hyppäsi jopa yli odotusten. Ville Larinnon suoritus jäi vähän vaisuksi, kuume vei häneltä puhtia. Ankkurimme Harri Olli epäonnistui hypyssään ja siinä se oli. Kuudes tila on valtava pettymys, kiteytti Kokkonen. Hän kuitenkin sanoi, että odotukset olivat ennen kisoja nousseet liiankin korkealle.

    - Katsotaan, mikä tilanne on kun tästä mennään eteenpäin loppukauteen. Meidän tavoitteemme joka tapauksessa on Vancouverin olympialaisissa. Nyt lähdetään tekemään huippu-urheilua.

    Tulokset:www.fis-ski.com

    Kertaa suomalaisten MM-kisatunnelmat täältä