Uutisen päiväys

10.3.2007← Takaisin

Itävalta joukkuemäen ykkönen, Suomi kolmas

Kotiyleisön hurja kannustus nosti Suomen joukkueen palkintopallille Salpausselän joukkuemäen kilpailussa.

Suomalaiset eivät kuitenkaan pystyneet kellistämään kisassa Itävaltaa tai hallitsevaa maailmanmestarijoukkue Norjaa. Erot näiden kolmen maan välillä olivat lopulta hyvin selvät koko kilpailun ajan ja lopussa Itävalta oli 11,7 pistettä Norjaa edellä ja peräti 61,6 pistettä Suomea edellä.
Vaikka kirkkain karttoi tälläkin kertaa Suomen joukkuetta, oli Salpausselän yleisö heidän mieltään lämmittävä.
- Ensimmäisellä kierroksella meinasin pudota puomilta, kun yleisö huusi niin kovaa, naurahti ensimmäistä kertaa Salpausselän joukkuekisassa hypännyt Harri Olli ja hehkutti tunnelmaa tosi mahtavaksi.
Olli venytti ensimmäisen kierroksen parhaimman siivun, mutta toisen kierroksen hyppy ei miellyttänyt MM-kisojen hopeamitalistia.
- Toisen hypyn olisi voinut vetää pidemmälle, mutta se meinasi mennä p:lleen.
Myös kotimäessään hypännyt Tami Kiuru oli häkeltynyt yleisöstä, vaikka suomikin itseään ensimmäisestä hypystään.
- Ponnistus myöhästyi, hän harmitteli.
Matti Hautamäki esitti pitkästä aikaa tasaisen varmoja otteita ja leiskautti 125,5- ja 123-metriset hypyt. Hän totesi yllättäen jännittäneensä kisassa aivan hirveästi.
- Kun oli noin mahtava yleisö, joka huutaa, niin kyllähän se jännittää. En edes muista koska olen viimeksi jännittänyt, en ainakaan pitkää aikaan, mutta ilmeisesti se kannatti.
Hyvien hyppyjensä ansiosta Hautamäki uskalsi pienen pohdinnan jälkeen jopa odottaa sunnuntaisesta henkilökohtaisesta kisasta hyvää tulosta.
- Lähdetään hissun kissun -tavoittein. Mutta jos oikein rehvakkaaksi rupean, niin kympin joukkoon voisin yrittää, hän myhähti.
Viimeisenä hyppääjänä hypännyt Janne Ahonen oli eniten pettynyt suoritukseensa, erityisesti toiseen hyppyynsä, joka kantoi vain 113,5 metriä.
- En ymmärrä, mitä siinä kävi. Täysin luokaton hyppy. Ei tällaisella tasolla saisi sellaisia tulla. Se oli katastrofi, jossa meni pieleen kaikki mahdollinen, hän totesi, mutta lupasi kuitenkin yrittää parantaa sunnuntain kisaan sekä hyppyjään että tulostaan.