1.9.2007← Takaisin

Itävallan pari yhdistetyn FIS kesä GP:n sprinttiviestin voittoon

Saksan Berchtesgadenissa käydyssä yhdistetyn sprinttiviestissä Itävalta piti mäkiosuudella Ranskasta ottamansa niukan etumatkan ja voitti joukkueella Mario Stecher ja David Kreiner. Suomen Jaakko Tallus ja Janne Ryynänen sijoittuivat viidenneksi.

Stecher-Kreiner  -pari keräsi Berchtesgadenin HS98 mäessä yhteensä 256,5 pistettä, jolla se sai 2x7,5 km:n sauvarullaluisteluosuudelle niukan edun Ranskan Maxime Laheurte-Jason Lamy Cappuis –pariin, joka keräsi pisteitä vain puolikkaan vähemmän, 256,0. Suomen joukkueessa kilpailleet Jaakko Tallus ja Janne Ryynänen onnistuivat mäkiosuudella. Suomi oli kolmas 251 pisteellä, hiihto-osuudelle lähtö vain 11 sekuntia kärjen perässä. Lähituntumassa takana tulivat Norja II, Norja I, Itävalta III, Itävalta II sekä kahdeksantena Saksan joukkue, jonka ero Suomeen oli 18 sekuntia.

Rullaluistimillakaan Itävallan ja Ranskan parit eivät saaneet eroa toisistaan. Tiukka kamppailu päättyi itävaltalaisten 0,2 sekunnin voittoon. Suomalaiset eivät vieläkään viihtyneet rullaluistimilla ja olivat vasta kisan kymmenenneksi nopein pari, mikä merkitsi sijoituksen putoamista kahdella. Suomi oli viides, vajaan sekunnin päässä Norjan ykkösjoukkueesta, Havard Klementsenistä ja Espen Rianista. Kolmanneksi rullaili Saksan pari Eric Frenzel ja Björn Kircheisen.

6. Itävalta II - Bernhad Gruber ja Wilhelm Denifl  +28,6

Yhdistetyn FIS kesä Grand Prix:n viimeinen osakilpailu pidetään sunnuntaina 2.9.2007 Itävallassa, Bischofshofenissa. Grand Prix:n kärjessä on Itävallan David Kreiner, joka on voittanut kolme osakilpailua ja ollut kerran kuudes. Hänellä on pisteitä koossa 290. Toisena on Ranskan Jason Lamy Chappuis, jolla on 232 pistettä. Hän on kolme kertaa ollut Kreinerin jälkeen toisena.

Suomalaisista parhaiten on sijoittunut Jaakko Tallus. Hän on kerännyt 87 pistettä, jolla yltää kahdeksanteen sijaan.