28.12.2006← Takaisin

Itävallan naiset jälleen kolmoisvoittoon, Poutiainen yhdeksäs

Semmeringissä laskettu suurpujottelu oli Itävallan juhlaa. Kotiyleisön riemuksi kolme ensimmäistä sijaa meni Itävaltaan. Kathrin Zettel oli nopein. Nicole Hosp toinen ja Marlies Schild kolmas. Tanja Poutiainen paransi ensimmäisen kierroksen 17. sijaa hyvällä toisella laskulla nousten lopulta yhdeksänneksi.

Poutiainen oli pettynyt ensimmäisen kierroksen laskuunsa, mutta toinen kierros sujui jo paremmin.
- Ensimmäisellä kierroksella lasku ei lähtenyt kulkemaan millään. Lähdin vähän liian rentoa laskua hakemaan noin jäisellä radalla ja se ei ollut hyvä. Toiseen laskuun lähdin hyökkäävämmin liikkeelle, ja se meni jo huomattavasti paremmin, kertoi Puotiainen.

Myös Sanni Leinonen starttasi Semmeringissä. Leinonen ei pystynyt jäisellä radalla laskemaan toiselle kierrokselle vaan nuoren Ylöjärveläisen sijoitukseksi jäi lopulta 38.

Itävaltalaiset ovat hallinneet kautta naisten maailmancupissa. Kolmoisvoitto oli jo kolmas Itävaltalaisille tämän kauden aikana. Ensimmäinen tuli kauden avauksessa Levillä ja toinen Reteralmin superalppiyhdistetyssä. Itävallan naiset ovat voittaneet tällä kaudella jo 8 kilpailua. Lista on vaikuttava. Uskotaan, että huomisessa pujottelussa suomalaisnaiset lyövät kapuloita Itävaltalaisten rattaisiin.

Huomenna Semmeringissä jatketaan pujottelulla.

Semmeringin pujottelu televisiossa:

pe 29.12.2006                     YLE24 16.15naisten pujottelu, 1 kierros, Semmering

pe 29.12.2006                     TV2 18.45     naisten pujottelu 1.+2. kierros, Semmering