21.2.2009← Takaisin

Itävallalle kaksoisvoitto Liberecin normaalimäessä - Larinto seitsemäs

Itävallan Wolfgang Loitzl vei nimiinsä Liberecin MM-kisojen normaalimäen maailmanmestaruuden. Toiseksi sijoittui Gregor Schlierenzauer ja kolmanneksi Sveitsin Simon Amman. Suomalaisista paras oli Ville Larinto, seitsemäs.

Jestedin mäkimontussa tunnelmat olivat suomalaisittain jännittyneen odottavat kun HS100 metrin mäen ensimmäinen kierros oli käyty. Harri Olli johti kilpailua 1,5 pisteellä ennen tämänvuotisen Keski-Euroopan mäkiviikon voittajaa, Itävallan Wolfgang Loizlia ja viidellä pisteellä ennen Norjan Anders Jacobsenia. Ville Larinto oli seitsemäntenä hypättyään hienon 101 metriä kantaneen hypyn.

Kilpailu oli tasainen, eikä mitään ollut kirkossa kuulutettu. Toinen kierros huipentuikin dramaattisiin hetkiin. Neljäntenä ollut Itävallan Thomas Morgenstern hyppäsi kierroksen pisimmän hypyn,101,5 metriä, mutta kaatui harmittavasti suksien osuttua loppuliu´ussa yhteen, sijoitus silti kahdeksas. Suomalaisittainkin kisa päättyi syvään huokaukseen. Viimeisenä hypänneen Harri Ollin hyppy kantoi ainoastaan 87 metriä ja sijoitus putosi 13:nneksi. Ei ihme, että mies häipyi harmissaan vähin äänin takavasemmalle.

Ville Larinnon toinenen hyppy ei ollut aivan ensimmäisen veroinen, tuloksena oli seitsemäs sija, johon mies itse oli tyytyväinen.
    - Toinen hyppyni ei ollut yhtä rento kuin ensimmäinen. Sijoitus kymppisakissa tyydyttää kyllä, vakuutti nuori lahtelainen, joka nopeasti pääsi sinuiksi erikoiseksi kuvailemansa Liberecin normaalimäen kanssa.

Kalle Keituri selvisi normaalimäen kilpailuun karsinnan kautta ja pääsi kilpailun toiselle kierrokselle sijalta 27. Toinen hyppy oli ensimmäistä vaisumpi ja Keiturin sijoitus lopputuloksissa oli 29:s.
    - Hypättiin normaalimäessä - maltti olisi ollut valttia. Se on nyt niin pienestä kiinni. Jos vähänkin puristaa liikaa, se näkyy heti tuloksissa, sanoi Keituri, joka odottaa pääsyä suurempaan mäkeen - kuten Suomen koko joukkue.

Matti Hautamäki sijoittui normaalimäen kilpailussa sijalle 36, mikä tarkoittaa ettei häntä nähty kisan toisella kierroksella.

Liberecin normaalimäen tyylikäs voittaja oli Itävallan Wolfgan Loizl. Hänen hyppynsä kantoivat 103,5 ja 101,5 metri, pisteitä kertyi 282,0 - toisesta hypystä kaikki tuomarit antoivat komeat 19,5 pistettä. Hopealle hyppäsi Loizln joukkuetoveri, maailmancupia johtava Gregor Schlierenzauer. Hypyt 102 ja 99 metriä ja pisteitä 275,0. Sveitsin Simon Ammanin mitalien ketju jatkui pronssimitalilla, jonka hän sai 102 ja 99,5 metrin hypyillä, joista kertyi pisteitä 274,5.