Uutisen päiväys

21.1.2007← Takaisin

Italian Putzerille voitto, Poutiainen viides

Italian Karen Putzer laski kotiyleisön edessä voittoon Cortina d´Ampezzon suurpujottelukilpailussa Viidenneksi tulleen Tanja Poutiaisen eteen kiilasivat myös USAn Julia Mancuso, Italian Denise Carbon ja Kanadan Genevieve Simard.

 

Tanja Poutiainen oli neljäntenä ensimmäisen kierroksen jälkeen. Toisena sumuun startanneen Poutiaisen eroksi kärkeen jäi 0,39 sekuntia. Suomen naisten maajoukkueen päävalmentaja Michael Bontin merkkaaman pitkän radan laski nopeimmin lähtönumerolla 28 startannut Karen Putzer ajalla 1,22,45. Toiseksi liukkaimmin alas tulivat numerolla 15 lähtenyt Ruotsin Anna Ottosson ja Julia Mancuso, molemmat ajalla 1,22,82.

– Ensimmäinen lasku oli aika vaikea. Sumussa ei kunnolla nähnyt ja rinne oli vain tunnettava jaloissa. Haastavuutta oli ainakin tarpeeksi, eikä se minua haitannut. Hyvinhän se kuitenkin meni, kertasi Poutiainen kisan haasteita.

 

Toisella laskulla Poutiainen laski rennosti ja hävisi kierroksen nopeimmalle Putzerille 0,98 sekuntia ja menetti yhden sijoituksen 0,59 sekuntia nopeammin laskeneelle Simardille jääden lopputuloksissa viidenneksi.

– Hyvä mieli tässä on. Viides sija on ihan hyvä. Marginaalit ovat pienet riskien ja varmistelun välillä. Ainakin yritin antaa tulla täysillä, mutta ehkä se toinen lasku jäi vähän varmisteluksi, Poutiainen analysoi kisaansa Italiasta.

 

Sanni Leinonen jäi ensimmäisellä laskulla kärjestä 3,53 sekuntia ja sijalle 37. Sijoitus ei riittänyt pääsyyn toiselle kierrokselle.

– Olen pettynyt omaan suoritukseeni. Näkyvyys oli heikko ja se haittasi laskuani, kun en nähnyt radan pintaa, enkä kunnolla tiennyt missä kohtaa rataa mennään, kommentoi Leinonen.

 

Poutiainen on nyt suurpujottelucupissa toisena. Suomalainen otti ulos laskenutta cupin johtajaa Nicole Hospia kiinni 45 pisteellä. Poutiainen ohitti Cortina d´Ampezzon kisassa 25:nneksi jääneen ja cupissa toisena olleen Kathrin Zettelin kahdeksalla pisteellä.

– Oho, huudahti Poutiainen innoissaan kuultuaan tilanteen cupissa.

– Suurpujotteluni on ollut koko kauden vahvaa ja varmaa.  Tiukkaa tulee olemaan jatkossakin. Mitään ei varmistettu ja kaikki on oikeastaan auki sen suhteen, kristallipalloa tiukasti jahtaava Poutiainen totesi lopuksi.

Cupin osakilpailuja on jäljellä kolme, joista seuraava lasketaan 24.2. Sierra Nevadassa, Espanjassa.

 

 

Suurpujottelucupin pisteet:

 

Nicole Hosp, AUT               230

Tanja Poutiainen               214

Kathrin Zettel, AUT            206

 

Täydelliset tulokset: http://www.fis-ski.com/

 

SportSignal

 

Stefan Ikonen