Uutisen päiväys

19.2.2006← Takaisin

Isännät juhlivat miesten viestin kultaa – Suomi kymmenes

Italian Fulvio Valbusa, Giorgio di Centa, Pietro Piller Cotrer ja Cristian Zorzi ottivat ylivoimaisen voiton miesten 4x10 km:n viestissä. Hopealle sijoittui Saksa ja pronssille Ruotsi. Suomi oli kymmenes.

Suomen viesti ei missään vaiheessa sujunut odotusten mukaisesti. Sami Jauhojärvi pysyi kärjen tuntumassa ja toi viestin Tero Similälle 3,6 sekuntia kärjestä jäljessä kuudentena. Similä joutui antamaan periksi vielä kolme sijaa ja aikaero johdossa vaihtaneeseen Tshekin Lukas Baueriin kasvoi 42,1 sekuntiin. Olli Ohtonen kymmenentenä, kun johtoon oli siirtynyt Italia Pietro Piller Cotrerin vahvalla luisteluosuudella, ero Suomesta Italiaan 1.24,7. Teemu Kattilakoski joutui ankkurina hiihtämään koko matkan itsekseen ja ero kärkeen kasvoi 2.50,4:ään, sijoitus pysyi ennallaan, Suomelle kymmenes sija.

Lumisateessa ja sumussa hiihdettyä viestiä seurasi Pragelatossa hiihtostadionilla ja ladun varrella ennätysyleisö, joka sai sitä mitä halusi. Isäntämaan hiihtäjät olivat asettaneet viestivoiton tavoitteekseen jo silloin, kun tietoa kisojen saamisesta Italiaan oli saatu.

Pettyneiden ryhmään liittyi Suomen kanssa jälleen Norja, joka perinteisesti on pitänyt vakiopaikkaa arvokisojen viestin palkintpallilla. Pragelaton viestissä Norjan miehet olivat samalla tasolla norjalaisnaisten kanssa: joukkue oli viides.

Vaikka Italian voitto oli isäntien mielenkiinnon pääkohde Pragelaton hiihtoympyröissä, kansainvälisesti suurimman huomion vei varmasti Italian poliisin yöllä Itävallan majapaikkaan tekemä ratsia, jolla etsittiin kiellettyjä aineita. Tiettävästi mitään ei löytynyt. Viestissä Itävallan varamiehinen joukkue joka tapauksessa oli poissa tolaltaan ja joukkue jätti lopulta ankkuriosuuden kokonaan hiihtämättä.

Tulokset: http://www.torino2006.org/ENG/IDF/CC/C73C_CCM410101.html

Lue Torino-tunnelmia myös Kotikatsomosta ja Mixed Zonelta