Uutisen päiväys

28.1.2010← Takaisin

Ilkka Tuomisto voitolla vammaishiihdon maailmancupin johtoon

Ilkka Tuomisto siirtyi vammaishiihdon maailmancupissa luokkansa johtoon, kun hämeenkyröläinen voitti vapaan hiihtotavan sprinttikilpailun Ranskan Bessansissa. Lähimmäksi Tuomistoa pääsi Saksan Thomas Ölsner, joka hävisi 2,92 sekuntia.

Voitto oli liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpailevalle Tuomistolle kauden toinen kolmesta kilpailusta, uran viides ja ensimmäinen vapaan hiihtotavan kilpailussa. Jo pitkään vahvaksi perinteisen hiihtäjäksi tiedetty Tuomisto on tehnyt kovasti töitä vapaan hiihtonsa kehittämiseksi, mikä näyttää nyt tuottavan kilpailuissakin hyvää tulosta.
”Kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan. Tarkoitus oli aika-ajo hiihtää niin ettei höntyile, vielä erissäkin päästä helpolla ja säästellä finaaliin. Suksi oli tänään niin älyttömän hyvä, että oli helppo tehdä eroa ja hyvin sitä lopussa tulikin. Tänään kaikki meni hyvin, kun tuli ensimmäinen vapaan kisan voitto ja vielä cupin kärkeen nousin”, Tuomisto iloitsi.
Naisten samassa luokassa Maija Löytynoja karsiutui täpärästi loppukilpailusta ja oli viides. Naisten kilpailun voitti Ukrainan Oleksandra Kononova.
”Paljon paremmin kulki kuin eilen (keskiviikkona ampumahiihdossa). Jäin puoli metriä finaalista, kun matka loppui kesken. Se vähän harmittaa”, Löytynoja tuumi.
Perjantaina Bessansissa ei kilpailla. Seuraavaksi ohjelmassa ovat lauantaina ampumahiihdon pitkät matkat.

Lisätietoja tarvittaessa:
valmentaja Toni Myllylä, 050-4348565

Tulokset:
Bessans, Ranska:
Vammaishiihdon maailmancup, sprintit (v):

Liikuntavammaiset pystyhiihtäjät:
Naiset: 1) Oleksandra Kononova Ukraina, 2) Katarzyna Rogowiec Puola, 3) Julia Batenkova Ukraina,…5) Maija Löytynoja Suomi.
Miehet: 1) Ilkka Tuomisto Suomi, 2) Thomas Ölsner Saksa, 3) Mark Arendz Kanada.

Täydelliset tulokset: http://www.biathlon-hautemaurienne.com/?r=04-06