Uutisen päiväys

7.2.2009← Takaisin

Ilkka Tuomisto neljäs maailmancupissa Sollefteåssa, Ruotsissa

    Ilkka Tuomisto sijoittui neljänneksi vammaishiihdon maailmancupin perinteisellä 20 km:lla Ruotsin Solleftessa. Kilpailun voitti Japanin Josihiro Nitta. Toinen oli Norjan Svein Lilleberg ja kolmas saman maan Vegard Dale.

    - Kyllä oli rankkaa, kovaa taistelua koko matka. Ensimmäinen viisi kilometriä meni ihan mukavasti ja tuntui että pystyisin kiristämään vauhtia. Siitä ei kuitenkaan tullut mitään. Energiat olivat yhtäkkiä aivan loppu. Kymmenen kilometrin kohdalla mietin jo pääsenkö lainkaan maaliin. Tilanne ei parantunut missään vaiheessa, mutta maaliin sentään pääsin. Taisteluun kolmannesta sijasta en pystynyt vastaamaan vaan hävisin sen 2,5 sekunnilla Norjan Magnar Dalelle, Tuomisto kuvaili. Olosuhteet Ruotsin Sollefteåssa olivat rajut, pakkasta -15 astetta ja jäinen tuuli toi kaiken aikaa jäistä lunta hiihtäjien ladulle.

    Sijoitukseensa Ylöjärven Urheilijoiden hiihtäjä oli tyytyväinen. Vuorossa on reilu kahden viikon valmistautuminen ennen Kanadaa ja Vancouverin paralympiakisojen esikisoja.

    Tulokset ja lisätietoja kilpailuista: http://www.handikappidrott.se/paralympicwinterworldcup/