Uutisen päiväys

16.12.2007← Takaisin

Hurrikaanisprintin voitto saksalaiskolmikolle

    Saksan Björn Kircheisen voitti yhdistetyn hurrikaanisprintin. Saksalaisilla yhdistetyn miehillä oli vahva kilpailupäivä, Ronny Ackermann oli kilpailun toinen ja Toni Edelmann kolmas. Hannu Manninen on jo palannut ladulle Rovaniemellä.

    Yhden kierroksen mäkikilpailun jälkeen kilpailua johti itävaltalainen Bernhard Gruber. Gruberin hyppy kantoi 93 metriä. 91,5 metrin hypyllään Ronny Ackermann lähti 96 metriä hänen perässään hurrikaanilähtönä käydylle hiihto-osuudelle. Björn Kircheisen starttasi kilpailuun myös hyvistä asemista, 108 metriä Gruberin perään.

    Kircheisen ratkaisi kilpailun voiton hiihto-osuuden kolmannella kierroksella kuuden kilometrin kohdalla. Kircheisen kiri pitkässä nousussa selvän etumatkan muuhun joukkoon. Ackermann otti samassa kohtaa eroa myös muuhun ryhmään, mutta ei pystynyt vastaamaan Kircheisenin vauhtiin.  Kilpailun kolmannelle sijalle taisteli Tino Edelmann.

    Suomalaisten hyppymitat jäivät parhaista kärki hypyistä. Mäkikilpailussa virtaukset muuttuivat Jaakko Talluksen tullessa hyppyvuoroon. Jaakko Tallus onnistui haastavista olosuhteista huolimatta hypyssään hyvin ja oli suomalaisista mäkikilpailun paras hypäten 89 metriä. Tallus lähti ladulle 240 metriä Gruberin perässä kymmenentenä. Janne Ryynänen ja Jouni Kaitainen hyppäsivät 86,5 metriä.

    Päävalmentaja Jouko Karjalainen arveli hiihto-osuuden jälkeen Jaakko Talluksen sortuneen liian kovaan alkuvauhtiin.
    - Kovissa nousuissa vauhti kostautui kilpailun toisella kierroksella ja Jaakon jalat hapottivat, eikä enää pystynyt palautumaan, totesi Karjalainen.

    - Janne Ryynänen teki sunnuntain kilpailussa hyvän hiihdon, mutta hyppäämisessä Jannen suorituksissa näkyy viime viikkojen harjoittelemattomuus, Karjalainen totesi. Rukan jälkeen Janne ei ole pystynyt harjoittelemaan kotimäessään Rovaniemellä kuin yhden mäkiharjoituksen. Nyt on tärkeää keskittyä jälleen harjoittelemaan, että saadaan sama hyvä tuntuma kuin Rukalle mennessä, summasi Karjalainen.

    Anssi Koivuranta toipilaana mäkiosuudella

    Tämän viikon flunssaa sairastellut Anssi Koivuranta osallistui hurrikaanisprintin mäkiosuudelle. Anssin hyppy jäi 86 metriin, ei siis aivan sitä terävintä hyppäämistä, johon Koivurannan suorituksissa on totuttu. Koivuranta jätti flunssatoipilaana kilpailun hiihto-osuuden väliin.
    - Anssi koki olonsa voimattomaksi, ja kävi tekemässä 1,5 tunnin palauttavan hiihtolenkin kilpailun sijaan, kertoi Karjalainen.

    Hannu Manninen kuntoutumassa hyvää vauhtia

    Hannu Manninen on tervehtymässä viikko sitten alkaneesta flunssasta kotimaassa. Hannu pääsi lauantaina tekemään hiihtoharjoituksen ja sunnuntaina jo mäkiharjoituksenkin kotimaisemissa Rovaniemellä. Päävalmentaja Karjalainen oli iloinen Hannun kuntoutumisesta ja erityisesti siitä, että Hannu itse oli hyvällä mielellä harjoittelemaan päästyään. Hannu Manninen starttaa jälleen vuoden vaihteessa käynnistyvällä Saksan GP:lla. Ensimmäinen osakilpailu käydään Oberhofissa 30.12.2007.

    Tuloskooste


    16.12.2007 Ramsau, yhdistetyn hurrikaanisprintti HS 98, 7.5km

    1.Björn Kircheisen GER 17.32,6
    2.Ronny Ackermann GER +3,1
    3.Tino Edelmann GER 8,7
    20.Jaakko Tallus +1.33,0
    24.Janne Ryynänen +1.18,8
    34.Ville Kähkönen +3.05,4

    Jouni Kaitainen keskeytti, Anssi Koivuranta ei startannut hiihto-osuudelle