Uutisen päiväys

10.3.2007← Takaisin

Hurrikaanisprintin voitto Kircheisenille, Koivuranta viides

Yhdistetyn hurrikaanisprintissä ei nähty lauantaina suomalaisjuhlia. Voiton vei Saksan Björn Kircheisen, Anssi Koivuranta oli paras suomalainen, 5:s.

Mäkiosuuden jälkeen suomalaiset olivat hyvissä asetelmissa, sillä Janne Ryynänen oli toinen ja Jaakko Tallus kolmas, eikä kuudenneksi parhaiten hypännyt Anssi Koivurantakaan ollut kärkikolmikosta kaukana. Sen sijaan Hannu Manninen oli mäkiosuuden jälkeen vasta 28:s ja Ville Kähkönen 29:s.
Mäkiosuuden voitti Espen Rian, mutta norjalaisen vauhti ei riittänyt enää hiihto-osuudella, ja hän putosi yhdeksänneksi. Sen sijaan Björn Kircheisen nousi neljänneltä sijalta voittoon ennen Itävallan Felix Gottwaldia ja Ranskan Jason Lamy Chappuis'ta.
Myös Ryynänen ryytyi hiihto-osuudella ja oli lopulta 28:s, eikä lopulta Talluksella tai Mannisellakaan suksi kulkenut. Ville Kähkönen oli 30:s.
- Mäki meni ihan hyvin, paremmin kuin eilen, mutta hiihto oli huono. Mäki vain on tänä päivänä ainoastaan muodollisuus tässä lajissa, 15:nneksi sijoittunut Tallus puhisi kisan jälkeen.
Myöskään 14:nneksi hiihtänyt Manninen ei liiemmin suitsuttanut tämäntyylisistä kilpailumuotoa, jossa hiihto-osuus käydään heti mäen jälkeen. Loppupäässä hyppylistalla ollut rovaniemeläinen ei ehtinyt lainkaan verrytellä hiihtoa varten ja oli ensimmäisen kierroksen jälkeen maitohapoilla.
- Lajien välissä pitäisi olla enemmän aikaa. Vähintään tunti jokaiselle, hän totesi.
Vaikka Mannisen maailmancupin johtoasema vankistui jälleen Lahdessa, ei hän vielä pitänyt kokonaiscupin voittoaan varmana.
- Toisaalta voiton edessä on vain minä itse. Voittoon riittää normaalisuoritus Holmenkollenilla.
Anssi Koivuranta onnistui tällä kertaa kukistamaan loppukirissä Norjan Petter Tanden, kun reilu viikko sitten hän hävisi Sapporon MM-kisoissa hopeamitalin juuri viimeisillä metreillä USA:n Bill Demongille.
- Kieltämättä tuli Sapporo mieleen, kuusamolainen naurahti.
- Hyvä, että sain päättää kauden loppukirivoittoon.
Koivuranta ei osallistu ensi viikonloppuna Holmenkollenin maailmancupiin, sillä hän kisaa viimeistä kertaa nuorten MM-kisoissa.
- Se tästä kaudesta jäi harmittamaan, ettei sitä voittoa tullut. Jospa sitten ensi talvena.