Uutisen päiväys

23.11.2007← Takaisin

Honkonen ja Romar nauttivat alppihiihdon yllätyksistä

Alppihiihdon Eurooppa-cup avattiin tänä vuonna hallikisoilla Keski-Euroopassa. Vaikka järjestelyt sujuivat moitteettomasti, liputtavat Suomen EC-joukkueen naiset ulkoilmakisojen puolesta.


Levi tarjoaa tulevana viikonloppuna erinomaiset olosuhteet naisten Eurooppa-cupin suurpujotteluavaukselle. Levi Black -kisarinne on huollettu hyvään kuntoon, eikä torstainen lumisade sotkenut järjestäjien aikatauluja rinteen kunnostuksen suhteen.

 

- Tällä hetkellä olosuhteet ovat loistavat. Uusi, eilen satanut lumi on hyvin kiinni rinteen pinnassa ja sääennusteet lupaavat viikonlopulle järjestäjien kannalta sopivia pakkaskelejä, kertoi kilpailunjohtaja Tapio Kokko aamuisen tarkastuskäynnin jälkeen.

 

Talviurheilulajeissa kaikki ei aina suju käsikirjoituksen mukaisesti. Tämä syksy on ollut suunnitelmanmuutoksia täynnä niin maajoukkueilla kuin tapahtumien järjestäjilläkin. Toisaalta vaihtelevat olosuhteet ja yllättävät tilanteet ovat lajin suola.

 

- Jokainen harjoituspäivä on erilainen, koskaan ei ole samanlaista rinnettä tai rataa. Vaikka joskus sateisena päivänä ei huvita lähteä treenaamaan, täytyy myöntää, että alppihiihto on kyllä ulkoilmalaji, mietti Tii-Maria Romar EC-kisan kynnyksellä.

 

Honkonen tavoittelee pistesijoja

 

Viime viikonloppuna Rukan FIS-pujottelut voittanut Jessica Honkonen on tyytyväinen kiertuetyyppiseen kisa-aikatauluun. Kahden viikon sisään mahtuu yhteensä kahdeksan starttia, Levin suurpujottelujen jälkeen vielä Rovaniemellä kaksi ja Pyhällä kaksi.

 

- Väsymys ei ainakaan vielä paina. Motivaatio pysyy korkealla, kun on sekä pujottelu- että suurpujottelukisoja ja kun lajit ovat itsellä melko tasavahvoja, niin siinäkin mielessä tilanne on oikein hyvä, kolmenkymmenen joukkoon molemmissa kisoissa hamuava Honkonen tuumi.

 

Molemmat EC-joukkueen laskijat ovat mielissään päästessään harjoittelemaan ja kilpailemaan Suomessa. Rukan kisan jälkeen harjoituspäiviä vietettiin Suomulla ennen Leville siirtymistä. Romar on kärsinyt rasituksen aiheuttamasta selkävaivasta, mutta viime päivinä suurpujottelu on tuntunut paremmalta kuin pujottelu.

 

- Aika vähän on syksyllä laskettu suurpuikkaa. Nyt viime päivinä se on kuitenkin kulkenut ihan hyvin ja uskon, että pystyn laskemaan täysillä molemmat Levin kisat, kommentoi Romar suurpujottelukuntoaan.

 

Suomen nuori joukkue hakee kokemusta

 

Suomen joukkueen kahdeksasta laskijasta kuusi laskee ensimmäistä kertaa Eurooppa-cupissa. Joukkueeseen kuuluu tiimiläisiä Tehotytöistä sekä Tahkon ja Rukan alppikouluista. Yhteisenä tavoitteena tytöillä on hakea kokemusta ja kansainvälistä kisafiilistä, vaikka Suomessa kilpaillaankin.

 

- Ei jännitä oikeastaan yhtään, ainakaan vielä. Täysillä pitää kuitenkin lähteä laskemaan alusta asti ja sitten nähdään, mihin se riittää, kiteyttää Kristiina Rove asian ja saa tukea koko joukkueelta.

 

Suurpujottelukilpailu alkaa lauantaina 24.11. klo 11, jolloin lasketaan ensimmäinen kierros. Toinen kierros alkaa klo 14. Palkintojenjako on kilpailun päätyttyä Levi Blackin alaosassa, Gondolirakennuksen edessä. Sunnuntaina noudatetaan samaa aikataulua.

 

Suomen joukkue Levin Eurooppa-cupissa:

Jessica HonkonenSlalom-Seura (Helsinki), Tii-Maria Romar Vasa Skidklubb, Merle Soppela Santa Claus Ski Team (Rovaniemi), Nina Halme Kouvolan Hiihtoseura, Emma Happonen PHS Alppi (Kuopio), Sara Partanen Nilsiä Ski, Kristiina Rove Espoo Slalom ja Heidi Piiroinen Hyvinkään Slalomseura.