18.11.2007← Takaisin

Honkonen ja Kaukoniemi voittivat Rukan FIS-pujottelut

Viikonloppuna Rukalla lasketuissa FIS-pujotteluissa Suomen Jessica Honkonen ja Tuukka Kaukoniemi ottivat tuplavoitot.

Lauantaina kirpeässä pakkasessa avatuissa FIS-pujotteluissa Suomen Eurooppa-cup-joukkueen laskijat hallitsivat Rukan Eturinteelle rakennetun radan parhaiten. Ensimmäisellä kierroksella johtaneet Jessica Honkonen, Slalom-Seura (Helsinki), ja Tuukka Kaukoniemi, Vuokatti Slalom, pitivät pintansa myös toisella kierroksella.

- Suhteellisen helppoa oli lähteä laskemaan, ja hyvinhän se meni. Sain kaksi tasapainoista laskua ja ero seuraaviin venähtikin aika suureksi, kommentoi Kaukoniemi lauantain laskuja.

Sunnuntaina upea sää jatkui ja edellispäivän suomalaisvoittajat jatkoivat hienoja esityksiään. Honkonen oli toisena 1. kierroksen jälkeen, mutta Belgian Karen Persyn’n laskettua ulos, Honkonen otti voiton myös sunnuntaina. Toiseksi tullut Merle Soppela hävisi reilut 2 sekuntia.

- Lähdin toiseen laskuun kaasu pohjassa, jotta saisin eroa kurottua Kareniin kiinni. Laskun lopussa vauhti kostautui ja tein virheitä, mutta alkupätkällä laskin ilmeisesti riittävän lujaa, kertoi viikonlopun saldoon erittäin tyytyväinen Honkonen.

Naisten EC-joukkue harjoittelee tulevalla viikolla Suomulla, josta se suuntaa Levin Eurooppa-cupin suurpujotteluosakilpailuun.

Miesten kilpailussa Kaukoniemi hallitsi radan parhaiten myös sunnuntaina. Peukaloleikkauksesta toipumassa oleva Kaukoniemi johti kilpailua jo ensimmäisen kierroksen jälkeen ja piti hermonsa kurissa.

- Ensimmäisellä kierroksella keppi osui kipeään peukaloon ja lopussa meinasin ajaa ulos, joten johtopaikka oli vähän yllätys. Kisa oli tiukka toisella kierroksella, kun koko kärki oli puolen sekunnin sisällä, analysoi Kaukoniemi sunnuntain kilpailua.

Virheettömän toisen laskun ansiosta Kaukoniemi voitti kisan reilun puolen sekunnin erolla toiseksi tulleeseen RukaSlalomin Petteri Kantolaan. Tulevalla viikolla Kaukoniemen peukalosta poistetaan tikit ja kuntouttaminen jatkuu, vaikkakin harjoitusten merkeissä.

Rukan FIS-pujotteluihin osallistui reilut 120 laskijaa. Suomalaisten lisäksi joukkueita saapui Ruotsista, Norjasta, Venäjältä, Belgiasta, Romaniasta, Latviasta, Liettuasta, Italiasta sekä Hollannista. Seuraavaksi kansainväliset alppikilpailut jatkuvat Eurooppa-cupeilla Kittilän Levillä 24.–25.11. ja Rovaniemen Ounasvaaralla 27.─28.11.