Uutisen päiväys

10.3.2018← Takaisin

Hirvonen parhaana suomalaisena yhdeksäs Holmenkollenilla

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Norjan Holmenkollenilla. Eero Hirvonen sijoittui parhaana suomalaisena kilpailussa yhdeksänneksi.

Mäkiosuudella parhaiten onnistui Ilkka Herola, joka pääsi lähtemään ladulle sijalta 11. Eroa kärkeen ladulle suunnattessa oli yksi minuutti ja 26 sekuntia. Eero Hirvonen pääsi ladulle heti 9 sekuntia Herolan perään. Atte Korhonen oli mäkiosuuden 49:s.

Hiihto-osuudella pidettiin vauhtia koko ajan vauhtia ja sijoituksista käytiin kovaa taistelua.  

Herola ja Hirvonen hiihtivät tiiviisti kärkeä kiinni, mutta myös kärjessä pidettiin vauhtia ja lopulliset sijoitukset olivat Hirvosen yhdeksäs ja Herolan 12:s. Atte Korhonen oli toisessa maailmancup-startissaan 47:s.

Hirvosen hiihtoaika oli kilpailun neljänneksi nopein, eroa kärkeen jäi 39,9 sekuntia.

- Mäessä pieni epäonnistuminen, ei ollut kovin vahva hyppy. Sillä vähän valitettavan kauas jäin sitten sieltä, että olisi voinut ihan niistä parhaista sijotuksista taistella. Ladulla oli ihan hyvää menemistä, se riitti tänään tuommoiseen yhdeksänteen sijaan. Ei sinänsä tyydytä, mutta se mihin pitää olla tyytyväinen on se, että vaikka on mäessä vähän huonompi päivä, niin pystyy silti olemaan kymppisakissa. Se on positiivista, totesi Hirvonen.

Herola saavutti mäkiosuudella kauden parhaan lähtöasemansa hiihtoladulle lähdettäessä. 

- Hyppy oli ihan hyvä, sain ihan hyvän lähtöpaikan. Ihan mukava, että sillä puolella tuli tuommoinen positiivinen noteeraus. Hiihdossa lähdin ehkä väärällä suksivalinnalla liikenteeseen, siinä oli tehtävä vähän kompromissia ja tällä kertaa se ei oikein onnistunut henkilökohtaisesti ja se vähän rankaisi. Ei siinä mitään, tällä kertaa ei sillä paikalla ollut varaa antaa kyllä yhtään siimaa. Perusturvallinen 12, kuten tavallista, kommentoi Herola

Tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa
Eero Hirvonen
Ilkka Herola

Kuva: SHL/Touho Häkkinen