Uutisen päiväys

1.6.2006← Takaisin

Hiihtäjillä onnistunut aloitusleiri Vuokatissa

Innostunut ja motivoitunut hiihtäjien joukko palasi torstaina kotiin Suomen maastohiihdon A-maajoukkueen ja sprinttijoukkueen leiriltä Vuokatista.

Maajoukkueen uuden päävalmentajan, Magnar Dalenin johtama ensimmäinen kokoontuminen koettiin onnistuneeksi.

- Olen äärimmäisen positiivisella mielellä, kertoi hiihtäjä Sami Jauhojärvi ajellessaan Sotkamosta kotia kohti.
- Dalen osoittautui jämptiksi mieheksi, jonka auktoriteetti ei jää arvailujen varaan. Hänen teesinsä valmennuksesta ja leirillä toteutetut harjoittelumuodot tukevat ainakin minun valmentautumistani ja antavat varmuutta siitä, että näin minulla on kaikki mahdollisuudet nousta hiihtäjänä uudelle tasolle, hän jatkoi ja uskoi ainakin kaikkien maajoukkueen mieshiihtäjien olevan samoilla linjoilla.

Sami Jauhojärvi aikoo tulevalla kaudella ottaa tosissaan uuden Tour de Ski -kiertueen, jossa käydään kahdeksan kilpailua kolmessa maassa 29.12.2006-7.1.2007.
- Tour de Ski ajaa ensi talvena jopa Sapporon MM-kisojen edelle, joskin olen laskenut, että on mahdollista saada aikaan toinen kuntopiikki Sapporoon, hän jatkoi. MM-kisat pidetään Sapporossa, Japanissa 22.2.-4.3.2007.

Myös norjalaisen Magnar Dalenin aisaparina maastohiihdon maajoukkuevalmentajana toimiva Eero Hietanen oli leirin jälkeen tyytyväinen.
- Saimme linjattua paljon asioita käytännön toimintamalleista syvällisempiin, valmennusfilosofisiin asioihin. Dalen piti urheilijoille lukuisia tietoiskuja, parisenkymmentä minuuttia kerralla. Niissä käytiin läpi monenlaisia asioita johtamisesta, välineistä ja varusteista jne. Saatiin myös esimerkkejä muiden maiden harjoittelusta, tiedämme mitä muualla tehdään.

Magnar Dalen tunnetaan vahvoista antidopingasenteistaan. Maajoukkueelle hän korosti uskoa omaan tekemiseen ja menestymisen mahdollisuuksiin.
- Menestymisen kulttuurin luominen on tavoitteena. Muiden tekemisten ei saa antaa mieltään vaivata, Hietanen sanoi.

Tietoiskujen lisäksi valmennusleirin uutuuksiin kuuluivat yhteisharjoitukset.
- Kaikille pakollisia harjoituksia oli paljon aikaisempaa enemmän. Ryhmänä harjoittelemista tullaankin korostamaan. Vaikka teimme paljon samoja asioita kuin aikaisemminkin, oli toteutus toisenlaista ja avarsi varmasti käsityksiä, Hietanen kertoi.