Uutisen päiväys

11.10.2005← Takaisin

Hiihtäjien korkeanpaikanleiriltä mukavia kuulumisia

Suomen maastohiihtomaajoukkue viettää vielä viimeisiä leiripäiviään Italian Val Senalesin jäätiköllä ja valmistautuu alkavaan kisakauteen.

Kuten ”Hetkoutsi” Reijo Jylhän päiväkirjasivuilta SHL:n www-sivuilla voi lukea, on hiihtäjien leiri sujunut hyvin 3000 metrin korkeudessa. Samaa mieltä ovat myös urheilijat, joille leiripäiviä onkin ehtinyt kertyä tälle kesälle ja syksylle jo melkoisesti.

- Maajoukkueleirien lisäksi pidin vielä alkukesästä oman leirin Norjassa, joten nyt olen päässyt lumipäivissä tavoitteeseeni, kertoo Virpi Kuitunen, jonka kesä muuten oli hieman erilainen kuin tavallisesti.

”Vipe” vietti suurimman osan ajastaan mökillä Espoossa, missä oli hänen mielestään erittäin hyvät harjoittelumaastot. Mökkeilyn lisäksi hän osallistui Olympiakomitean ja TV2:n yhteistyössä tehtyyn Tulikoe-ohjelmaan, jossa eri lajien urheilijat saivat tilaisuuden kokeilla mm. moukarin heittoa, pituushyppyä ja pikajuoksua lajien osaajien opastuksella.

- Sairaan hauskaa oli, mutta moukari ja pituushyppy jäivät harmittamaan. Pituudessa ei mennyt viittä metriä rikki ja moukarissa kadotin itse kisassa tatsin. Sen moukarinheiton jujun haluaisin kyllä oppia, naisten sarjan voittanut Virpi naurahtaa.

Torinon olympialaisiin valmistautuminen on hänen kohdallaan hyvin aikataulussaan, etenkin kun hän on pystynyt varpaan murtumisesta huolimatta harjoittelemaan tehokkaasti.

- Minulla on tosi hyvä olo ja tunne siitä, että olen koko kauden tehnyt asioita paremmin.

Pirjo Mannisen huhutaan olevan tällä hetkellä paremmassa kunnossa kuin koskaan ja ”Pike” itse myöntää olevansa nyt kevään 2001 kuntotasolla. Ja sehän muistetaan, mihin rovaniemeläinen ylsi tuolloin.

- Edelliskauteen verrattuna on mennyt hyvin; ei ole tullut loukkaantumisia ja olen saanut tehdä ne harjoitteet, mitä on pitänytkin. Kun on fyysisesti kunnossa, voi tehdä asioita rennosti, Pirjo perustelee hyvää kuntoaan ja vakuuttaa vaikeuksien olevan tällä hetkellä voitettu kanta.

Pirjo on kesän aikana harjoitellut ennen kaikkea lempiharjoittelumuotonsa, maastojuoksun kautta ja onpa hän ehtinyt laittaa muutamaan otteeseen kilpanumeronkin päällensä.

- Onhan noita voittoja tullut, hän myöntää kysyttäessä ja tarkentaa napsineensa päänahkoja sekä naisten että miesten sarjassa.

Miesten puolella Teemu Kattilakoskella on ollut harvinainen harjoittelukesä: hän on saanut treenata täysin terveenä! Varsinaisena sairastelun maailmanmestarina tunnettu Teemu ei muistakaan, onko hän koskaan aikaisemmin ollut vastaavassa tilanteessa.

- Testituloksenikin ovat olleet parempia kuin koskaan, hän iloitsi.

Kesän ja syksyn aikana Teemu on ehtinyt leireillä seitsemän kertaa eli hän on ollut joka kolmas viikko reissussa. Tämä harjoittelusysteemi on sopinut hänelle erittäin hyvin.

- Leirillä harjoittelee kuitenkin kovempaa kuin itsekseen kotona. Onhan se raskasta, kun leiripäiviä tulee noin satakunta, mutta se on edellytys, jos haluaa menestyä kansainvälisesti.

Leirien välissä Teemu on ehtinyt harjoittelun ohessa valvoa myös uuden talonsa valmistumissa. Vaikka hän ei itse rakentamiseen osallistukaan, on puuhaa riittänyt aina kaakeleiden valitsemisesta siivoamiseen. Uuden kodin pitäisi valmistua juuri sopivasti ennen joulua.