Uutisen päiväys

24.11.2006← Takaisin

Hiihtäjät valmiina sprinttiin

Sprinttihiihtomaajoukkueen ja Adeccon uudenlaisen yhteistyön julkistamisen lisäksi kourallinen Rukalla lauantaisessa sprintissä kilpailevia hiihtäjiä kertoivat tunnelmistaan tiedotustilaisuudessa viikonlopun kilpailujen alla.

Mona-Liisa Malvalehto avasi kauden vapaan hiihtotavan sprintissä Düsseldorfin maailmancupissa kuudennella sijalla ja odottaa innolla lauantaista koitosta itselleen mieluisammalla perinteisellä hiihtotavalla.
”Nyt olen säilynyt terveenä tähän asti, se on iso juttu. Eiköhän klaarata tämä viikonloppukin”, parina edelliskautena sairasteluista kärsinyt Malvalehto sanoi.

Perinteisen sprintin vahva taitaja Aino-Kaisa Saarinen satsaa yhtä lailla sekä normaalimatkoille, että sprinttiin.
”Normaalimatkojen harjoittelussakin olemme tehneet lähtö- ja maaliintuloharjoituksia”, hän kertoi.

Lauri Pyykönen kuvasi lauantaista sprinttirataa ”tavallaan helpoksi, tavallaan pahaksi”.
”Alku on niin helppo, ettei siinä tarvitse passailla. Sitten toisaalta siinä on nousua niin, että lopussa todella katsotaan, kenellä on eniten voimia”, jälleen takaisin sprinttihiihdon huipulle tähtäävä Pyykönen kiteytti.

SkiCats-ryhmään kuuluva Matias Strandvall on odottavainen ennen uransa viidettä maailmancupin kilpailua. Viime talvena hän kävi koittamassa vauhtiaan ensimmäisen kerran maailmancupissa ulkomailla ja hiihti Kiinan Changchunissa 18:nneksi ja odottaa lauantaista sprinttiä innoissaan.
”On hyvä fiilis, kun pääsen koittamaan vähän kovempia kisoja. Pisteille pääsy on ehdottomasti tavoite”, Strandvall sanoi.

Kirsi Perälä lupasi virnistäen, että lauantaina ”kulkee kovaa”.
”Sprinttimaajoukkue on tuonut harjoitteluuni lisää motivaatiota – on kiva, että on ympärillä kavereita, jotka treenaa samaa juttua”, Perälä sanoi.

Päävalmentaja Magnar Dalen totesi kauden olleen toistaiseksi ”keskitasoinen”, mutta korosti, että huomattavasti huonomminkin asiat voisivat olla.
”Toivottavasti suomalaishiihtäjä on palkintopallilla. Toivon, mutta en lupaa”, Dalen naurahti.