Uutisen päiväys

6.2.2013← Takaisin

Hiihtäjät lähtivät valmistautumisleirille Seiser Almiin

Pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuksista taistellaan 20.helmikuuta – 3. maaliskuuta Val di Fiemmessä Italiassa. Suomea edustamaan valitut normaalimatkojen hiihtäjät lähtivät tänään valmistautumisleirille Seiser Almiin.

Normaalimatkojen hiihtäjät lähtivät valmistautumisleirille Italian Seiser Almiin. Sprintterit menevät  ensi viikolla suoraan kisapaikoille Val di Fiemmeen.
Sotshin maailmancupissa viime viikonloppuna hiihtäneiden Anne Kyllösen ja Sami Jauhojärven matkasuunnitelmat muuttuivat, sillä heidän kotimatkansa viivästyi Moskovan kentällä lumimyrskyn takia. Heidän valmistautumisleirinsä lyheni muutamalla päivällä.

Maajoukkueen ulkopuolelta kisakoneeseen hiihtänyt Tero Similä lunasti paikkansa toissaviikonloppuna Jämijärven SM-kisoissa.
­ Rukan poisjäämisen jälkeen tiesin, että se jää ainoaksi näytön paikaksi ja silloin aloitin kaksi kuukautta kestäneen valmistautumisen Jämille. Kyllähän se paineita luo, kun jää näyttö yhden viikonlopun varaan. Kaiken piti onnistua kerralla, mutta onko se sitten kokemuksen tuomaa varmuutta, että onnistuin siinä ainoassa näytön paikassa, Similä pohtii.
Ennen matkalle lähtöä Similä sai Helsinki-Vantaan lentokentällä maajoukkueen kisavaatetuksen mukaansa pakattavaksi.

Similä testaa tällä kaudella ensimmäistä kertaa kansainvälistä vauhtiin Davosin maailmancupissa puolentoista viikon päästä. Tavoitteet MM-laduille on kuitenkin kauden vähäisistä starteista huolimatta selvät.
- Tarkoitus on lähteä parantamaan aiempaa menestystä eli sijoituksia 13. ja 16. Hyvänä päivänä, jos kaikki menee nappiin se voi tarkoittaa jopa sijoitusta kymmenen sakkiin. Tällä hetkellä siihen pitää kuitenkin onnistua hyvin.
- Perinteisen viisikymppiä kiehtoo minua aika paljon, se on aina ollut hyvä matka ja pursuitistahan minulla on MM-kisojen paras sijoitus. Katsotaan nyt mitä pääsen hiihtämään. Mutta olen valmistautunut siihen, että voin hiihtää vaikka kaikki normaalimatkat.