Uutisen päiväys

21.11.2006← Takaisin

Hiihtäjät joutuvat koville Rukan nousuvoittoisella sprinttiradalla

Rukan Nordic Openingin maastohiihtokilpailut sähäköityvät entisestään, kun tapahtuman viisivuotisessa historiassa kamppaillaan lauantaina ensimmäisen kerran cup-pisteistä sprintissä. Suomalaiset odottavat lauantaita innolla.

Kilpailut käydään monille suomalaishiihtäjille mieluisammalla perinteisellä hiihtotavalla.

”Meille on todella hyvä, että Rukalla saadaan nyt hiihtää kotimaassa kova sprinttikilpailu ja vielä vaativalla radalla. Lisäksi vieläpä perinteisellä hiihtotavalla, kuten Sapporon MM-kisoissakin sprintti hiihdetään”, Suomen sprinttimaajoukkueen valmentaja Vesa Mäkipää sanoo.

Rukalla hiihtäjät haastavaa 1,2 kilometrin sprinttirataa Mäkipää luonnehtii maailmancupissa nähtyihin verrattuna ”erilaiseksi”.
”Rata on sellainen, että se tuo varmasti kovimmat hiihtäjät esiin – alun laskun jälkeen vaan noustaan, maalisuorakin on loivaa nousua. Rata sopii varmasti suomalaisille, se on selkää hiihdettävää”, Mäkipää sanoo.

Mäkipää iloitsee myös siitä, että kun Suomi saa maajoukkueen lisäksi kilpailuun myös kansallisen ryhmän, iso joukko kovia sprinttihiihtäjiä pääsee näyttämään osaamistaan ja taistelemaan cup-pisteistä.

Keväisessä kelissäkin hyvät olosuhteet

Myös Rukalla hiihdon kilpailunjohtajana toimiva Hemmo Pesonen luottaa radan sopivan suomalaisille.
”Raskas sprinttirata, hyviä ratkaisupaikkoja on. Suosii suomalaisia ja (Norjan Marit) Björgeniä”, Pesonen heittää.

Vaikka lupaavan lumisena tullut talvi on kääntynyt keleiltään keväiseksi, olosuhteet Rukalla ovat kunnossa.
”Ladut hyvässä kunnossa ja kaikki järjestyksessä. Lumi pysyy kyllä”, Pesonen vakuuttaa.

MITEN HIIHDETÄÄN?
Aika-ajosta/karsinnasta jatkoon pääsee 30 hiihtäjää. Tälle kaudelle tullut merkittävin uutuus on, että kaikissa jatkoerissä on 6 hiihtäjää (viime vuonna puolivälierävaiheessa erissä oli 6 hiihtäjää, välierävaiheessa erissä oli 5 hiihtäjää, mutta sekä A- että B-finaalissa 4). Puolivälieristä välieriin ja välieristä A-finaaliin pääsee nyt erien kahden parhaan lisäksi myös erien kaksi nopeinta ns. lucky loseria – eli yhdestä erästä voi mennä neljäkin jatkoon.

Yksityiskohtainen kaavio löytyy FIS:n sivuilta:
http://www.fis-ski.com/data/document/schedule-sprint-30_oct2006.pdf

Lisätietoa Nordic Openingista: www.nordicopening.com