Uutisen päiväys

19.9.2006← Takaisin

Hiihtäjät ja uusi valmennusjohto löytäneet yhteisen sävelen

Maastohiihtomaajoukkueen urheilijat ja uusi valmennusjohto ovat jo muutamassa kuukaudessa löytäneet hyvän yhteisen sävelen, mikä tuttavuuden ajan kanssa syventyessä paranee entisestään.

”Tarvitsen vielä vuoden oppiakseni todella tuntemaan urheilijat. Puhuminen harjoittelusta on helppoa, mutta kun oppii tuntemaan urheilijoiden kehon kieltä, ei enää tarvitse niinkään puhua. Silloin näen urheilijoista jo päällepäin, missä mennään”, päävalmentaja Magnar Dalen sanoo.
Dalen tekee kovasti töitä paitsi parhaiden mahdollisten harjoitusolosuhteiden järjestämiseksi, myös joukkuehengen eteen. Avoimen ilmapiirin lisäksi hän haluaa joukkueen olevan tekemisissä myös muiden maiden valmentajien ja urheilijoiden kanssa.
”Hänen kanssaan kahdenkeskisissä palavereissa puhutaan oikeastaan kaikesta muusta kuin harjoittelusta. Kaikki muu toiminta ollut tänä vuonna jämäkämpää, mikä on hyvä”, Teemu Kattilakoski sanoo.
Joukkueen konkareihin kuuluva Kattilakoski uskoo, että monille Dalen tuo myös henkistä varmuutta: nyt on päävalmentaja, joka tietää Ruotsin ja Norjan vuosiltaan, miten voittajia tehdään.
”Leirikohtaisissa testeissä Magnar kertoo aina, mitä huiput ovat tehneet ja miten he ovat menneet. Saa lisää luottamusta omaan tekemiseen. Huonoinakin hetkinä löytyy aina joku tarina jostain, että muillakin on joskus mennyt huonosti”, Matti Heikkinen puolestaan naurahtaa.
Urheilijat ovat viihtyneet leireillä, joissa tahti on ollut kesällä tehojen osalta aiempia vuosia kovempaa. Koska moni harjoittelee kotonaan yksin, leireillä lähes poikkeuksetta ryhmänä tehtävät harjoitukset on otettu ilolla vastaan.