Uutisen päiväys

17.10.2006← Takaisin

Hengenluontia freestylen malliin

Freestylemaajoukkeen uusi yhteistyökumppani Kaha järjesti maajoukkueelle ikimuistoisen päivän Inkoossa. Päivän kruunasi Sebastian ”Basti” Lindholmin huikea kyyditys rallipolulla.

Rapa roiskuu ja ralli on reteetä kuului urheilijoiden suusta, kun laskija toisensa jälkeen hyppäsi ulos autosta muutaman minuutin ek:n jälkeen. Joukkue nautti päivästä täysin rinnoin.

Laskijat tulevaan kauteen rauhallisin mielin

Parhaillaan Zermatissa viimeistä ulkomaan lumileiriä viettävä joukkue lähtee tulevaan kauteen uusin kujein. Kokeneemman kaartin seurana maailmancupia kiertää joukko nälkäisiä nuoria urheilijoita.
- Tarkoituksena on ajaa sisään nuoria urheilijoita kansainvälisiin ympyröihin. Nyt rakennetaan rauhassa tulevaisuutta. Samin, Mikon ja Ronen johdolla mennään maailmancupissa, mutta nuoret laskijat tulevat saamaan lukuisia näytönpaikkoja. Kertoo päävalmentaja Pekka Lehtikallio.

Torinosta olympiahopeaa voittanut Mikko Ronkainen lähtee tulevaan kauteen rauhallisin mielin. Muutosta kesäharjoitteluun ja arkeen on viime vuosista tullut.
- Kesällä keskityin pääasiassa hyppyjen harjoittelemiseen Nurmeksen vesihyppyreillä. Varmuutta haettiin samoihin hyppyihin joita esitin jo viime kaudella, vaikeutta ei niihin lisää tarvitse enää hakea. Lumileireille en kesän aikana osallistunut. Perheen parissa ja kovan kuivaharjoittelun merkeissä on kesä ja syksy mennyt. Opiskeluja olen myös saattanut eteenpäin, kertoi kesällä esikoisen perheeseen saanut Mikko Ronkainen.

Freestylejoukkue lähtee jatkamaan arvokisojen mitaliputkea tammikuussa Italiassa laskettavista maailmanmestaruuskisoista. Joukkue lähtee luottavaisina half pipeen ja kumpareisiin. Viime vuonna maailmancupin half pipessä voittanut 17 vuotias Kalle Leinonen ja koko kumparejoukkue ovat potentiaalisia mitalin tuojia.