Uutisen päiväys

12.11.2006← Takaisin

Heikkinen ja Kuitunen sivakoivat voitot Saariselällä

Matti Heikkinen ja Virpi Kuitunen veivät voitot Saariselän FIS-kisojen toisen päivän perinteisen normaalimatkoilla. Heikkinen jätti Kanadan Luke Kershaw’n kolmen sekunnin päähän, Kuitunen karisti Aino-Kaisa Saarisen 16,4 sekunnin päähän.

Heikkinen oli 15 kilometrillä vahvassa vedossa alusta lähtien, mutta sai maaliin tultuaan jännittää pohja-aikansa kestävyyttä pitkään myöhempien lähteneiden puristuksessa. Aika piti kuitenkin loppuun asti, kun toiseksi viimeisenä lähtenyt Sami Jauhojärvikin jäi lopulta 16,9 sekunnin päähän.
”Hiihto tuntui mukavan pahalta, pystyin hallitsemaan sitä itse ja hiihtämään rennosti kovaa. Seinä ei tullut vastaan missään vaiheessa. Etukäteen mietin tätä rataa ja tein viikolla yhden kovan harjoituksen tässä. Oli hyvä lähteä hiihtämään”, Heikkinen tuumi.
Seuraavaksi parhaat suomalaiset olivat kolmanneksi sijoittunut Sami Jauhojärvi ja neljänneksi yltänyt Ville Nousiainen.
Kuitunen ja Saarinen olivat kovassa vedossa, sillä kolmanneksi sijoittunut Riitta-Liisa Roponenkin jäi Saarisesta lähes minuutin.
”En ollut tyytyväinen, pientä hienosäätöä vielä puuttuu. Lihaksisto on hyvässä kunnossa, mutta en saa kaikkea irti. Aikku on kympin pertsalla hyvä vertailukohta”, Kuitunen sanoi eikä harmitellut kovemman kansainvälisen vastuksen poissaoloa.
Kärkikolmikon jälkeen seuraavaksi parhaina suomalaisina Kirsi Välimaa oli viides, Milla Saari kahdeksas ja Kati Venäläinen yhdeksäs.

Täydelliset tulokset: www.inarinyritys.net