Uutisen päiväys

27.7.2006← Takaisin

Hautamäki vei Vuokatin osakilpailun nimiinsä, Happonen Finlandia Tourin ykkönen

Mäkihypyn kesäkilpailukiertue Finlandia Tour saatiin päätökseen Vuokatissa.

Matti Hautamäki oli vielä tiistaina varsin pettynyt mies hypättyään kotimäessään Kuopiossa kauas kärkisijoista Finlandia Tourin toisessa osakilpailussa. Keskiviikkona tilanne oli aivan toinen, sillä Hautamäki leiskautti Vuokatin HS100-mäessä 99,5 ja 99 metrin siivut ja vei kolmannen osakilpailun voiton nimiinsä.
Finlandia Tourin kolmen osakilpailun kokonaisvoittoon Hautamäen ykkössija ei kuitenkaan riittänyt, sillä eilisen kisan voittanut Janne Happosen yhdeksäs sija riitti siihen titteliin.
Vuokatin mäkikisan tyytyväisimpiin hyppääjiin kuului kuitenkin toiseksi sijoittunut Veli-Matti Lindström (98 ja 94,5 m), jonka viime kausi meni piloille loukkaantumisen takia.
– Ei hyppy ihan vielä ole löytynyt, mutta parempaan päin olen menossa. Vielä kun saisi jalat kuntoon talveen mennessä, hymyilevä lahtelainen kertoi.
Kahtena kesänä jalkansa telonut Lindström ei tänä suvena ole joutunut katselemaan harjoituksia sivusta, vaikka pientä kremppaa on löytynytkin; pohkeen hermoperäinen kipu ei kuitenkaan ole estänyt muuta kuin juoksuharjoittelua.
– Viime kausi oli todella vaikea, kun en ollut päässyt treenaamaan ja olin keskenkuntoinen. Eihän kesäkilpailua voi verrata talvikisaan, mutta henkisesti on paljon helpompaa, kun kesälläkin kulkee, hän kuittasi.
Vuokatin kilpailun kolmanneksi hyppäsi Lahden Hiihtoseuran Kalle Keituri.

Anu Karttunen
Vuokatti

Finlandia Tourin kokonaiskilpailu

1. Janne Happonen, Puijon Hiihtoseura
2. Matti Hautamäki, Puijon Hiihtoseura
3. Tami Kiuru, Lahden Hiihtoseura
4. Jens Salumäe, Puijon Hiihtoseura
5. Harri Olli, Ounasvaaran Hiihtoseura
6. Kalle Keituri, Lahden Hiihtoseura
7. Jussi Hautamäki, Puijon Hiihtoseura
8. Risto Jussilainen, Jyväskylän Hiihtoseura
9. Kimmo Yliriesto, Lahden Hiihtoseura
10. Veli-Matti Lindström, Lahden Hiihtoseura