Uutisen päiväys

22.2.2008← Takaisin

Haukkalalla edessä pitkä kuntoutusjakso

Tammikuun lopussa Yhdysvaltojen Aspenissa kilpailluissa Winter X-Gameseissa loukkaantunut freestylemaajoukkueen Juha Haukkala toipuu vammoistaan Suomessa.

Hurjannäköisen kaatumisen seurauksena Juha Haukkala loukkasi lantionseutuaan ja joutui sairaalahoitoon. Suomeen Haukkala lensi sairaanhoitajan seurassa reilut kaksi viikkoa sitten.

Ennakkotutkimuksista poiketen vammat vaativat leikkaushoitoa ja Haukkala leikattiin Suomessa. Nyt hän toipuu ja kuntouttaa itseään kotioloissa.

”Hurjasta ilmalennosta tulin alas oikealle kyljelle ja sisuskaluissa vähän rysähti. Nyt en saa kävellä kuuteen viikkoon, koska lantiota ei saa kuormittaa epätasaisesti”, kertoi Haukkala

Toistaiseksi kovalla kipulääkityksellä oleva Haukkala miettii jo tulevaisuutta, ja sanoo kaatumisten olevan osa lajia. Vakavat loukkaantumiset tulisi kuitenkin kyetä estämään.

”Kolmen kuukauden päästä saan jo tehdä jotain liikuntaan liittyvää ja kuuden kuukauden jälkeen urheilla täysipainoisesti, jos kaikki menee hyvin. Koko ajan on ensi kausi mielessä ja varmasti olen silloin jo kunnossa”, jatkoi Haukkala, jonka hyvä huumori ei ole hävinnyt loukkaantumisen myötä.

Ruoppa ja Vainio maailmancupissa Espanjassa

Ski crossin maailmancup jatkuu tänään Espanjan Sierra Nevadassa. Alun perin huomiselle aikataulutettua kilpailua aikaistettiin huonon sääennusteen vuoksi.

Suomen joukkueesta mukana ovat ainoastaan Samu Ruoppa ja Juhani Vainio. Petri Ruotsalainen loukkasi eilisissä harjoituksissa olkapäätään, eikä osallistu päivän kilpailuun.

Ruoppa on tällä hetkellä Ski crossin maailmancupissa 42:s ja Vainio 52:s. Alkukauden kilpailujen perusteella molemmilla miehillä on hyvät mahdollisuudet laskea aikalaskuista 32 miehen finaaliin.

***
PURE SKIING -makasiinissa MTV3:lla lauantaina 23.2. klo 10.50:
Freestylen makasiiniohjelmassa huomenna lauantaina kuulumisia Deer Valleyn maailmancupin osakilpailusta. Mukana myös Suomen joukkueen mukana ollut ”team cam”, jossa mm. Arttu Kiramo kertoo millaista reissuelämä on ja pukkaako koti-ikävä.