Uutisen päiväys

2.2.2007← Takaisin

Haukkala paras suomalainen ski crossissa

Miesten kisan voitto meni Norjan Audun Grönvaldille. Naisissa nopein oli Ranskan Meryl Boulangeat. Juha Haukkala oli lopulta 19:s.

Aikalaskujen jälkeen päivästä näytti tulevan suomalaisittain loistava. Kolme laskijaa raivasi tien finaaleihin, vain Tuomas Karhumäen ja Jarkka Tuonosen matka katkesi aikalaskuihin. Ensimmäinen kierros oli kuitenkin korkein mihin suomalaiset tänään pystyivät. Les Contanimesin rata oli suomalaisten mieleen. Radalla oli paljon hyppyjä ja vauhti oli kova läpi koko radan.
- Finaalit eivät menneet käsikirjoituksen mukaan. Näin tasaisessa porukassa ei saa virheitä tehdä. Aina rankaistaan. Vainion Juhanilla oli lisäksi vielä huonoa tuuria. Vainio tuli kärjessä ensimmäiseen corneriin, jossa perässä tullut kaveri ajoi päälle ja Juhani lensi radalta ulos ja jäi lopulta eränsä viimeiseksi, kertoi valmentaja Matti Ruotsalainen.

 

Kilpailu ski crossin maailmancupissa on tällä hetkellä äärimmäisen tiukkaa. Jokaisessa kilpailussa on starttiviivalla pari kymmentä laskijaa, joista kuka vain voi voittaa kilpailun.
- Kun katsoo aikalaskujen tuloksia niin näkee tasaisuuden. Parikymmentä laskijaa taistelee jokaisessa kisassa kärkisijoista. Aikalaskujen jälkeen kaikki onkin sitten päivästä kiinni. Tänään ei tuloksellisesti ollut meidän päivä, kaikesta huolimatta kisasta jäi hyvä maku. Erä, jossa tänään laskin oli äärimmäisen tasainen. Ensimmäiseen corneriin laskettiin yhtenä rivinä, jossa jäi ulkokurviin. Hiillostin kärki kaksikkoa koko matkan, mutta radan loppuosassa tein virheen ja jäin niukasti erän kolmanneksi. Kärjen vauhdissa ollaan. Kaikki näyttää hyvältä, kunhan saa lisää kovia startteja alle niin alkaa tulostakin syntymään, lopetti Juha Haukkala.

 

Huomenna Les Contanimesissa jatketaan kisaamista Cross-Max kiertueella.

 

tulokset: http://www.fis-ski.com/